Alege farmacia

Exercitiile fizice in timpul sarcinii

Exercitiile fizice in timpul sarcinii

Exercițiile fizice pot îmbunătăți sănătatea și rezistența inimii, reduc oboseala și constipația, stimulând starea de spirit, rezistența musculară și energia și îmbunătățind calitatea somnului. În timpul sarcinii, practicarea unor forme variate de mișcare fizică reduce riscul creșterii excesive în greutate, a durerilor lombare, antrenând, în același timp, musculatura posturală, abdominală și perineală. În același timp, activitatea fizică trebuie practicată cu măsură, sub îndrumarea medicului curant, și oprită atunci când provoacă durere sau alte simptome nedorite.

Tipuri de exerciții recomandate:

1. 
Aerobic cu impact redus. Puteți practica o formă mai relaxată de aerobic. Întotdeauna faceți încălzire înainte de exerciții, evitați săriturile și rotirile bruște, și mențineți mușchii fesieri și abdominali încordați, pentru o mai bună susținere. Sesiunile de aerobic vor fi mai scurte decât în mod normal și vor fi urmate de exerciții de respirație și relaxare a musculaturii.

2. Exercițiile kegel, pentru tonifierea musculaturii pelviene sunt foarte importante, datorită rolului acesteia în controlul continenței urinare și fecale, a susținerii uterului și a organelor interne. Exercițiile constau în sucțiunea și încordarea mușchilor pelvieni, pentru 6-8 secunde, urmată de relaxare, pentru aceeași perioadă de timp, în 3 sesiuni de câte 5 minute, pe zi. Pentru a descoperi mușchii pelvieni, este necesar să încordați, succesiv, zona anală și pe cea pubiană și în inspirație, să vă imaginați că împingeți mușchii în sus, spre centrul abdomenului.

3. Yoga este benefică pentru femeile însărcinate, aceasta ajutând la relaxare, echilibrarea tensiunii arteriale și tonifierea blândă a musculaturii. Cele mai bune stiluri de yoga sunt yoga prenatală și yoga hatha, atât posturile, cât și tempo-ul fiind adaptate modificărilor survenite în corpul femeilor însărcinate. Yoga este, totuși, o practică intensă, care necesită concentrare și conștiința propriilor capacități, așadar nu vă suprasolicitați, consumați lichide și evitați posturi riscante. 4. Plimbările ușoare , în aer liber, sunt absolut necesare, pentru a vă menține în formă, pentru starea de bine, relaxare și bucuria imprimată de peisajul în permanentă schimbare.

5. Înotul este benefic pentru organism, apa preluând o parte din greutatea abdomenului, iar mișcările fiind astfel facilitate. 


Avertizări

Discutați cu medicul obstretician și solicitați recomandări, care să vă ajute în alegerea celor mai potrivite tipuri de exerciții. Este esențial să nu vă obosiți și să opriți mișcarea dacă apar dureri, sângerări, amețeli, contracții uterine sau dificultăți de respirație.

Produse
Articole similare
Dermatita de scutec, prevenire și tratare
Majoritatea părinților cunosc situația: fundul moale de bebeluș este roșu și iritat, scutecul îl jen...
Citeste
Sfaturi pentru femeile gravide
Sarcina nu trebuie sa fie o perioada total lipsita de restrictii. Multe femei se simt foarte bine to...
Citeste
Depresia post-partum
Pentru majoritatea celor afectate, reactia este de cele mai multe ori de neinteles. In locul fericir...
Citeste
Check list in perioada de sarcina
Prin inceperea perioadei sarcinii, incepe un nou capitol al vietii, plin de neprevazut. Pe langa buc...
Citeste
Sport pentru copii
Copiilor le place miscarea in mod natural. Le place sa sara, sa alerge, sa se catare – sportul...
Citeste
Nașterea prin cezariană – Avantaje și dezavantaje
Naștere naturală vs naștere prin cezarianăSusținătorii nașterii naturale sunt de părere că prin ceza...
Citeste
Comandă