Ouăle și sănătatea

Ouăle și sănătatea Ouăle se numără printre alimentele de bază. Proteinele din ouăle de găină sunt folosite în mod ideal de organismul uman pentru producția proprie de proteine.
Dintre toate alimentele, ouăle sunt singurele care se bucură de cea mai mare calitate biologică, respectiv de 100%, ceea ce înseamnă că din 100 grame de proteină de ou, organismul produce 100 grame de proteină proprie. Un ou conține aproximativ 7 grame proteine, 6 grame grăsime și urme de carbohidrați, minerale și vitamine, cu excepția vitaminei C.
Cea mai importantă vitamina care se regăsește în ouăle de găina este vitamina A (Retinol) și predecesoarea acesteia: pro-vitamina A (Carotina). Ambele joacă un rol important pentru elasticitatea ochilor, influențează adaptarea irisului la condiții de întuneric și de lumină și îmbunătățesc vederea nocturnă.

Câte ouă sunt sănătoase?
În general, ca urmare a conținutului mare de grăsimi, nu se recomandă mai mult de 2-3 ouă/săptămână. Din cauza riscului sporit de alergii, copiii mai mici de 1 an nu ar trebui să consume ouă. După al doilea an de viață, consumul de ouă ar trebui să constea într-un ou/săptămână, respectiv 1-2 ouă/săptămână până în al nouălea an de viață, iar apoi 2-3 ouă/săptămână. Nu uitați să luați în calcul și produsele de panificație și celelalte preparate care conțin ouă. Așadar, cantitatea recomandată poate fi atinsă foarte repede.

Colesterolul din ouă
Conținutul de colesterol dintr-un ou din clasa de greutate M este de 200–220 miligrame. Numai gălbenușul conține colesterol, de altfel o substanță esențială pentru organismul uman deoarece joacă un rol foarte important în dezvoltarea celulelor și a tracturilor nervoase. În plus, numeroși hormoni, dar și vitamina D sunt sintetizați din colesterol. Organismul în sine produce permanent cantități importante de colesterol, fără a se baza pe cel asimilat din hrană.

În cazul persoanelor sănătoase, nivelul de colesterol din sânge se reglează de la sine. Așadar, atunci când se consumă o cantitate mare de colesterol, organismul va produce mai puțin. Însă în cazul persoanelor cu afecțiuni, cum ar fi persoanele diabetice sau cele care suferă de alte boli metabolice, această autoreglare a nivelului de colesterol nu mai funcționează. Un nivel mărit al colesterolului în sânge, alături de alți factori precum supraponderabilitatea și fumatul poate cauza calcifierea arterelor și, în cele mai grave cazuri, infarct și accidente vasculare. Așadar, persoanelor care suferă deja de astfel de afecțiuni li se recomandă reducerea consumului de ouă (1 ou/săptămână). Recomandarea este valabilă și în cazul pacienților care au trecut deja printr-un infarct sau un accident vascular.
Produse
SALES
Baraka 450 mg capsule moi
Utilizat pentru a creste natural puterea de aparare a organismului la toate varstele.
SALES
Hepatoprotect 60 capsule
Protejeaza natural ficatul, datorita actiunii antioxidante a dozei optime de silimarina.
SALES
ABC Derm gel spumant 100 ml
Este o baza usoara de curatare care nu agreseaza pielea, respectand echilibrul acesteia.
SALES
Korill 500 mg 30 capsule moi
Uleiul de krill asigura functionarea sistemului cardiovascular, prin reglarea nivelului de colesterol si trigliceride.
SALES
Detrical 2000IU, 60 capsule filmate
Supliment alimentar ce contine Vitamina D3 si contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.
SALES
KidsCare Superpower shower gel & shampoo 200 ml
Linie de produse special creata pentru a ingriji pielea delicata a copiilor.
SALES
Seboradin FitoCell sampon 200 ml
Seboradin ofera solutii pentru toate tipurile de par si probleme ale scalpului.
SALES
Tonimer Lab Hipertonic spray 125 ml
Gama completa pentru sanatatea si igiena tractului respirator, destinata tuturor categoriilor de varsta.
Articole similare
Alimentatie sanatoasa pentru o sanatate de fier
Alimentatia corecta previne aparitia bolilor si contribuie la vindecarea acestora. Alimentatia neco...
Citeste
Cum sa-ti cresti rezistenta organismului.
Rezistenta la infectii a organismului este data de imunitate. Imunitatea are un rol esential in p...
Citeste
Recomandarile Alphega pentru o sanatate care invinge iarna
Intoarcerea la hrana naturala si evitarea sedentarismului sunt elementele cheie in lupta impotriva b...
Citeste
Cum sa pregatesti singur uleiuri aromate si condimentate
Uleiurile aromate sunt intotdeauna binevenite! Plantele aromatice cum ar fi rozmarinul, busuiocul, m...
Citeste
Feniculul. Si ceai, si condiment, si medicament.
Feniculul este cunoscut de cateva secole, fiind folosit sub forma de condiment si planta medicinala....
Citeste
Pepenele galben: bomba de vitamine sanatoase
Fie ca este vorba de pepenele galben, de cel rosu, de pepenele cantalup sau galia, oferta din magazi...
Citeste