Alege farmacia

Vacanta la munte cu copiii, in siguranta

Vacanta la munte cu copiii, in siguranta

Începând cu vârsta de 3-4 ani, copiii pot parcurge singuri un scurt traseu montan, de dificultate uşoară. Până atunci, îi puteţi purta în marsupiu sau rucsacul special pentru drumeţie, cu câteva pauze pentru odihnă, gustare şi explorare pe cont propriu. Aşadar, uitaţi de vacanţa sedentară la piscină sau la mare şi mergeţi cu cei mici la munte.

Sfaturi pentru părinţii care vor să meargă in vacanță cu copiii pe munte

  1. Cu 2-3 săptămâni înainte, începeţi antrenamentul pentru o mai bună rezilienţă şi forţă musculară. Uitaţi de maşină, lift sau transport în comun şi parcurgeţi, gradual, 2-4 kilometri pe jos, zilnic: la grădiniţă, la bunici, în parc, la piaţă. Pot fi împărţiţi şi în două etape. Urcaţi câteva etaje pe scări. Alergaţi împreună, faceţi întreceri amuzante şi alegeţi terenuri cu diferenţe de nivel. Veţi creşte rezistenţa musculară a tuturor, iar traseul montan va fi mult mai uşor de parcurs, evitându-se momentele de pierdere a energiei şi de nervozitate.
  2. Informaţi-vă asupra traseului, alegând unul uşor, bine marcat, ce poate fi parcurs în 2-3 ore tur-retur. Timpul propriu-zis poate creşte cu până la 50%, cu pauze. Alegeţi un traseu care oferă puncte de belvedere şi un final atractiv: cascadă, lac, cetate, poieni sau stânci spectaculoase.
  3. Informaţi-vă asupra condiţiilor meteo, după ce aţi ales traseul, pentru a vă asigura că nu va ploua sau nu va fi caniculă. Cel mai bun moment ale zilei pentru a parcurge un traseu cu cei mici este între mic dejun şi prânz, când temperatura este potrivită vara, iar energia copiilor este la cote optime. Nu uitaţi de soluţia pentru protecţie solară, pălărie sau şapcă şi haine de schimb. Dacă totuşi se adună norii, fiţi oricând pregatiţi să vă întoarceţi. O ploaie torenţială în pădure poate fi periculoasă.
  4. Proviziile bogate nutritiv şi păturica pentru relaxare sunt importante. Stabiliţi dinainte câte popasuri veţi face şi oferiţi copiilor momentele de odihnă şi reenergizare de care au nevoie. De asemenea, fiecare membru al echipei va purta o sticlă cu apă. Cei mici sunt dornici de a imita adulţii, aşadar le puteţi oferi un mic rucsac pentru sticla de apă şi o bluză, ori viitoare trofee de pe drum: pietre, beţe şi orice îşi mai doresc să colecționeze.
  5. Alegeţi echipamentul potrivit pentru drumeţie: încălţari comode, dar solide, cu talpă antiderapantă, pantaloni lejeri, bluze din bumbac şi un hanorac pentru dimineţi răcoroase de vară.
  6. Distracţia înainte de toate. Porniţi în drumeţie cu temele făcute: instructajul copiilor, poveşti fantastice şi amuzante despre ceea ce veţi vedea, jocuri şi cântecele, soluţie împotriva insectelor, dezinfectant şi plasturi, binoclu, lupă, aparat foto şi multă voie bună.
Produse
Articole similare
Cat de simplu e sa ai cel mai puternic sistem imunitar.
Un sistem imunitar scazut duce la boala. Ce duce la un sistem imunitar scazut? Toate cele de zi cu z...
Citeste
Zece sfaturi pentru o viață lungă și sănătoasă
Fiecare își dorește să se mențină sănătos și în formă pentru cât mai mult timp. Cu ajutorul unu...
Citeste
De ce plangem cand taiem ceapa?
Stim cu totii ce se intampla cand taiem ceapa  - ochii incep sa lacrimeze, plangem de-a dreptul...
Citeste
Pubertatea - Tineri la pragul dintre copilărie și maturitate
Odată cu pubertatea, băieților începe să le crească barba. Mai importante decât schimbările fiziolog...
Citeste
De ce inchidem ochii atunci cand stranutam?
Fie ca vrem, fie ca nu, atunci cand stranutam „orbim” pentru cateva momente. Stranutul e...
Citeste
Cum va puteti bucura de iarna alaturi de cei mici?
Iarna inseamna bucuria primilor fulgi de zapada, a brumei, a mersului la sanius alaturi de parinti....
Citeste
Comandă