Alege farmacia

Uleiuri esensiale pentru congestia nazala

Uleiuri esensiale pentru congestia nazala

Congestia cӑilor respiratorii de cauzӑ viralӑ sau bacterianӑ apare adesea ca urmare a unor infecţii: viroze, gripӑ, sinuzitӑ şi conduce la dificultate în respiraţie, în simţul mirosului şi al gustului, fiind o cauzӑ frecventӑ pentru durere în zona frunţii şi a nasului, dar în spatele ochilor.

Cel mai adesea este amelioratӑ cu ajutorul decongestionantelor nazale cumpӑrate din farmacie, însӑ acestea se recomandӑ a fi utilizate pe termen scurt, din cauza efectelor adverse, şi pot interfera cu alte tratamente. De aceea, remediile naturale precum utilizarea uleiurilor esenţiale pot fi o alternativӑ în tratamentul congestiei cӑilor respiratorii superioare.

Uleiul de eucalipt este unul dintre cele mai frecvent utilizate uleiuri esenţiale în tratarea sinuzitei, datoritӑ compuşilor sӑi eterici de tipul eucaliptolului. Acesta ajutӑ la purificarea aerului de bacterii şi alţi agenţi patogeni, susţine decongestia nazalӑ şi este un inhibitor natural al tusei.    

Uleiul de tea tree are un puternic efect antiviral, antibacterial şi antimicronian, fiind utilizat ca adjuvant în tratamentul congestiei nazale şi a rinoreei. Acesta are şi un efect antiinflamator local, reducând astfel inflamaţia mucoasei nazale şi simptomele asociate: congestia şi rinoreea.

Uleiul de mentӑ conţine mentol, utilizat în mai multe tipuri de produse farmaceutice şi naturale pentru ameliorarea simptomelor de tipul congestiei nazale sau a durerilor în gât. Senzaţia de rӑcorire datӑ de mentol creeazӑ o stare de relaxare şi de eliberare a cӑilor respiratorii.

Uleiul de cimbru este un puternic antibacterian şi antiviral acţionând prin inhibarea factorilor patogeni de la nivelul cӑilor respiratorii, stimulând eliberarea acestora de mucus şi circulaţia sangvinӑ. Este contraindicat femeilor gravide şi care alӑpteazӑ.

Utilizarea uleiurilor esenţiale

Pentru eficienţӑ maximӑ în decongestia nazalӑ se recomandӑ efectuarea de inhalaţii cu câteva picӑturi de ulei esenţial în apӑ fierbinte, timp de maximum 10 minute, cu ochii închişi, aplicarea prin masaj cu ulei esenţial diluat, picurarea în apa din vaporizator sau în apa de baie. Puteţi picura ulei esenţial pe batiste, aşezate lângӑ pernӑ, pentru un efect emolient şi decongestionant pe timpul nopţii.  

Atenţionӑri!

Întotdeauna utilizaţi uleiul esențial diluat în: apӑ caldӑ, vaporizator sau ulei de bazӑ de mӑsline, jojoba, argan sau macadamia. Nu înghiţiţi decât uleiuri esenţiale etichetate cu menţiunea “de uz intern” şi doar în concentraţia menţionatӑ în prospect. Dacӑ suferiţi de alte afecţiuni, sunteţi însӑrcinatӑ sau alaptaţi nu utilizaţi uleiuri esenţiale fӑrӑ avizul medicului curant.

Produse
Articole similare
Farmacia homeopata din casa noastra
Homeopatia, respectiv tratamentul fara o substanta activa dovedita atrage scepticismul majoritatii p...
Citeste
Ginkgo ajuta impotriva tulburarilor de concentrare
Arborele imens de Ginkgo , cu frunzele cu nervuri si forma de evantai apartine celor mai vechi speci...
Citeste
Efectele curative ale leurdei
Leurda, planta aromatica, se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare in ultimii ani. Planta p...
Citeste
Iedera și efectele sale benefice organismului
Iedera (Hedera helix) este folosită – în special sub formă de calmant al durerilor – încă din antich...
Citeste
Plante medicinale pentru o piele sănătoasă
Cresc într-adins la marginea potecilor, în păduri și poieni, sunt mici și ușor de trecut cu vederea....
Citeste
Sunatoarea: remediul natural impotriva indispozitiei
Tot mai multe persoane simt ca nu pot face fata solicitarilor profesionale si personale. Nervozitate...
Citeste
Comandă