Alege farmacia

Turmeric, radacina miraculoasa

Turmeric, radacina miraculoasa

Turmericul este recunoscut în cultura asiaticӑ pentru proprietӑţile sale curative şi pentru culoarea sa portocaliu intens, fiind utilizat de secole atât în alimentaţie, cât şi în medicinӑ. Substanţa activӑ este curcuma, recomandatӑ în afecţiuni precum cancer sau depresie datoritӑ proprietăţilor sale antioxidante şi antiinflamatoare.

Beneficii pentru sӑnӑtate ale curcumei

  1. Amelioreazӑ durerea provocatӑ de artrtitӑ – datoritӑ efectelor sale antiinflamatoare, inflamaţia de la nivelul articulaţiilor este diminuatӑ şi, odatӑ cu ea şi durerea resimţitӑ în urma tratamentului cu suplimente alimentare pe bazӑ de turmeric.
  2. Efectul hepatoprotector al curcumei se datoreazӑ abilităţilor sale antioxidante, ce susţin funcţionarea normalӑ a ficatului şi îl protejeazӑ împotriva efectelor toxice ale medicamentelor.
  3. Susţine digestia datoritӑ efectelor antiinflamatoare şi antioxidante. Studii recente testeazӑ efectele turmericului în tratamentul sindromului intestinului iritabil, acesta având capacitatea de a proteja împotriva permeabilitӑţii şi inflamaţiei intestinale.
  4. Efectele protectoare antitumorale ale curcumei au fost observate în studiile privind cancerul pancreatic, colorectal sau de prostatӑ.
  5. Protejeazӑ sӑnӑtatea şi funcţiile creierului datoritӑ capacitӑţii sale de a susţine producţia unui hormon de creştere de la nivelul creierului, responsabil pentru crearea de noi neuroni.
  6. Turmericul protejeazӑ inima şi vasele de sânge graţie capacitӑţii sale de a reduce hipertensiunea şi colesterolul LDL. Curcuma susţine funcţia endoteliului, învelişul vaselor sangvine responsabil pentru reglarea tensiunii şi prevenirea formӑrii cheagurilor.        

Extractul standardizat de curcuma este cel mai eficient, cantitatea de substanţӑ activӑ din rӑdӑcina de turmeric fiind de doar 3%. Absorbţia sa în sânge este îmbunӑtӑţitӑ de piperinӑ, iar majoritatea suplimentelor alimentare pe bazӑ de curcuma conţin aceastӑ substanţӑ din piper negru.

Atenţionӑri: curcuma subţiazӑ sângele şi poate produce contracţii.

 Reteta în caseta

Apӑ de turmeric

Ingrediente:

80 gr rӑdӑcinӑ turmeric

8 linguri zahӑr brut

apӑ platӑ

Cum se face:

Faza 1: într-un borcan puneţi 3 linguri de turmeric ras, 3 de zahӑr şi 3 cӑni de apӑ, dizolvaţi zahӑrul şi lӑsaţi la interior timp de 3 zile, acoperit cu material textil. Lichidul va începe sӑ fermenteze uşor. În zilele 4 şi 5 mai adӑugaţi câte 1 lingurӑ din fiecare. Amestecaţi zilnic.

Faza 2: într-o sticlӑ de 1 litru, puneţi ½ din conţinutul strecurat din borcan, 3 linguri de turmeric ras, 3 linguri de zahӑr şi 3 cӑni de apӑ. Pӑstraţi acoperit cu material textil, la interior. Amestecaţi zilnic. Dupӑ 5-7 zile veţi puteţi consuma apa de turmeric – o bӑuturӑ rӑcoritoare şi probioticӑ, acidulatӑ natural prin fermentaţie.  

Produse
Articole similare
Alimentatie sanatoasa pentru o sanatate de fier
Alimentatia corecta previne aparitia bolilor si contribuie la vindecarea acestora.Alimentatia necore...
Citeste
Cum sa-ti cresti rezistenta organismului.
Rezistenta la infectii a organismului este data de imunitate.Imunitatea are un rol esential in pastr...
Citeste
Recomandarile Alphega pentru o sanatate care invinge iarna
Intoarcerea la hrana naturala si evitarea sedentarismului sunt elementele cheie in lupta impotriva b...
Citeste
Cum sa pregatesti singur uleiuri aromate si condimentate
Uleiurile aromate sunt intotdeauna binevenite! Plantele aromatice cum ar fi rozmarinul, busuiocul, m...
Citeste
Feniculul. Și ceai, și condiment, și medicament
Feniculul este cunoscut de câteva secole, fiind folosit sub formă de condiment și plantă medici...
Citeste
Pepenele galben: bombă de vitamine sănătoase
Fie că este vorba de pepenele galben, de cel roșu, de pepenele Cantalup sau Galia, oferta din magazi...
Citeste
Comandă