Alege farmacia

Toamna facem sport în aer liberi

Toamna facem sport în aer liberi


Toamna, cu temperaturile ei plăcute, este un sezon potrivit pentru a face activități sportive în aer liber, contribuind la starea de bine fizică și psihică. Expunerea la lumina soarelui are efecte benefice asupra dispoziției, iar mișcarea efectuată în mod regulat îmbunătățește condiția fizică, imunitatea și rezistența la stres. Iată câteva idei de activități pe care le puteți desfășura toamna.

  1. Practicați mișcarea – exercițiile aerobice sau alergarea în aer liber. Indiferent de sezon, alergarea poate fi făcută alegând îmbrăcămintea și încălțămintea potrivite. O oră de jogging sau de exerciții aerobice în parc vă ajută să vă energizați la începutul zilei sau să vă detensionați după programul de muncă.

  2. Mergeți pe bicicletă. Chiar și atunci când vremea este mai răcoroasă, mersul pe bicicletă este la îndemână. Este un sport ușor de făcut în familie, întărind sistemul osos, contribuind la tonifierea mușchilor și accelerarea metabolismului. Asigurați-vă că cei mici cunosc regulile, stăpânesc deprinderea și poartă elemente de protecție. Pentru cei specializați, ciclismul montan poate fi o activitate sportivă intensă, prin care vă bucurați de mișcare, dar și de satisfacția realizării unor trasee mai dificile.  

  3. Faceți drumeții. Schimbați peisajul citadin cu unul natural – mergeți periodic la munte și bucurați-vă de diferite trasee montane, de aerul curat și de culorile pădurilor. În cazul în care călătoriți cu copiii, alegeți trasee potrivite vârstei, asigurați pauze și momente de explorare a naturii.

  4. Ieșiți la o sesiune de fotografie tematică, indiferent de locul în care vă aflați. Toamna nu trebuie să fie o scuză pentru a sta în casă. Ieșiți la plimbare și fotografiați culorile toamnei așa cum le descoperiți, în locuri și oameni. Bucurați-vă de lucrurile frumoase din jur.

  5. Vizitaţi o cramӑ din apropiere. Vizita la cramӑ va include o plimbare bine-venitӑ prin vie, ocazii de a schimba peisajul și de a cunoaşte oameni pasionaţi, alӑturi de degustarea de vin şi produse locale. 

  6. Conectați-vă cu pământul. Vizitați o livadă, culegeți fructele de toamnă sau grădinăriți. Începutul toamnei este un bun prilej pentru a curăța grădina sau a planta alte flori, oferind în același timp pretext pentru mișcare fizică și relaxare, aducând mintea în prezent și scăzând stresul de peste zi.

  7. Mergeți la pescuit. Această activitate poate fi făcută pe cont propriu sau cu familia, iar copiii vor fi curioși, dornici să încerce și fascinați de lumea subacvatică. Asigurați şi activități antrenante precum a culege frunze colorate, organizați concursuri de aruncare cu ghinde sau adunați conuri de brad. 

     

Produse
Articole similare
Activi si in forma primavara
Odata cu aparitia primelor raze de soare si a caldurii, simtim din nou nevoie sa iesim in natura si...
Citeste
Pantofii potriviti de alergare
Pantofii optimi de alergare nu trebuie sa fie neaparat si cei mai scumpi. Este importanta o consulta...
Citeste
Voleiului de plaja ajuta la imbunatatirea conditiei fizice
Pentru persoanele care doresc sa combine miscarea pe plaja si fitness-ul, voleiul de plaja este aleg...
Citeste
Miscare si sport, pentru o viata sanatoasa
In trecut, omul era obligat de situatie sa mearga si sa alerge mult. Viata moderna pe care o ducem i...
Citeste
Mersul pe jos este sanatos
V-ati gandit vreodata cate ori pe zi petreceti sezand si cate ore efectuand activitati medii spre gr...
Citeste
 Drumetiile ajuta la mentinerea starii de bine
Fie ca e vorba de trekking, hiking sau nordic walking – miscarea la pas in natura este la moda...
Citeste
Comandă