Alege farmacia

Slăbiți cu fructele Acai

Slăbiți cu fructele Acai

Toată lumea vorbește despre fructele Acai: mici, rotunde, de culoare gălbui – închis. Fie în stare naturală, sucuri, shake, praf, capsule sau tablete: consumul de fructe acai este un subiect tot mai discutat. Entuziasmul față de acestea a pornit în America. Vedetele de la Hollywood garantează eficiența lor, fie în dietele de slăbit, fie ca metodă anti-aging. Acai sunt considerate fructe minune pentru sănătate, cure de înfrumusețare și cosmetică. Fructele sunt produse de palmierul Acai, care crește în pădurile tropicale amazoniene. În Brazilia, tradiția folosirii acestor fructe în gastronomie și medicina alternativă, datează de sute de ani.

Efectul fructelor Acai

Până de curând, fructele acai erau necunoscute în Germania. Lucrurile s-au schimbat odată cu răspândirea veștilor potrivit cărora acai ar fi fructe minune. Într-adevăr, acai sunt foarte bogate în vitamine, au un conținut ridicat de substanțe vegetale de origine secundară, antociani.

Antocianii sunt pigmenți naturali din plante cu efect antioxidant, care neutralizează radicalii liberi din corp, vinovați de îmbătrânirea prematură a pielii. Pe scurt: antioxidanții joacă un rol cheie în lupta anti-aging. În același timp, antioxidanții sprijină refacerea celulelor și detoxifică trupul.

Acesta este motivul pentru care aceste fructe de acai sunt folosite și în cosmetică. Antocienii au un rol benefic și pentru circulația sângelui, prevenind apariția trombozelor, prin dilatarea vaselor de sânge.

Pierderea kilogramelor în plus cu fructe de acai?

Există păreri potrivit cărora fructele Acai ar fi eficiente în lupta împotriva kilogramelor în plus, prin reducerea senzației de foame. În acest sens, există nenumărate rețete pentru pregătirea acestor fructe. Unele diete impun consumul de fructe acai sub formă de supliment alimentar, ca praf, tablete, capsule. Trebuie reținut însă că ideal ar fi consumul fructelor în stare proaspătă, pentru a beneficia pe deplin de efectul acestora.

Fructele pot fi consumate numai într-un interval de 36 de ore după recoltare, fapt pentru care în comerț se regăsește frecvent sub formă de extract. Atenție însă la concentrație, pentru a vă asigura că vitaminele și antioxidanții pe care îi căutați să se afle într-adevăr în conținut.

În formă cu ajutorul fructelor Acai

Este o certitudine faptul că fructele Acai sprijină un plan alimentar echilibrat, având efecte pozitive asupra sănătății. Pe lângă numeroșii antioxidanți, aceste fructe de Acai conțin nenumărate vitamine, și anume: vitamina A, vitamina C și vitamina E. În plus, fructele Acai sunt bogate în acizi grași nesaturați. Micile fructe conferă energie corpului, întăresc sistemul imunitar și accentuează starea generală de bine.

Consumate în stare proaspătă, spre exemplu în smoothie sau shake, fructele sunt delicioase și sănătoase fără alte adaosuri.

În plus: fructele de pădure locale cum ar fi zmeura sau cireșele, au un conținut la fel de ridicat de substanțe vegetale secundare ca și fructele Acai. Rețineți: cei care doresc să slăbească fără efectul yoyo, trebuie să schimbe obiceiurile alimentare, să opteze pentru mișcare și sport, indiferent de consumul de fructe Acai sau a altor fructe de pădure.

Produse
Articole similare
Alimentatie sanatoasa pentru o sanatate de fier
Alimentatia corecta previne aparitia bolilor si contribuie la vindecarea acestora.Alimentatia necore...
Citeste
Cum sa-ti cresti rezistenta organismului.
Rezistenta la infectii a organismului este data de imunitate.Imunitatea are un rol esential in pastr...
Citeste
Recomandarile Alphega pentru o sanatate care invinge iarna
Intoarcerea la hrana naturala si evitarea sedentarismului sunt elementele cheie in lupta impotriva b...
Citeste
Cum sa pregatesti singur uleiuri aromate si condimentate
Uleiurile aromate sunt intotdeauna binevenite! Plantele aromatice cum ar fi rozmarinul, busuiocul, m...
Citeste
Feniculul. Și ceai, și condiment, și medicament
Feniculul este cunoscut de câteva secole, fiind folosit sub formă de condiment și plantă medici...
Citeste
Pepenele galben: bombă de vitamine sănătoase
Fie că este vorba de pepenele galben, de cel roșu, de pepenele Cantalup sau Galia, oferta din magazi...
Citeste
Comandă