https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle si sanatatea femeii Lifestyle si sanatatea femeii

Slabiti cu ajutorul apei

Dr. Mariana Olingheru
de Dr. Mariana Olingheru
Medic specialist Medicină de Familie, Specialist în Fitoterapie și Apiterapie | 18 Apr. 2019
Slabiti cu ajutorul apei

Dr. Mariana Olingheru

Medic Specialist Medicină de Familie

Specialist în Fitoterapie şi Apiterapie


Organismul uman este format din apa 

In timp ce continutul de apa al nou-nascutilor este de aprox. 80%, acest procent scade de-a lungul vietii si ajunge la 45%. In cazul barbatilor, continutul de apa din organism este mai inalt, deoarece masa musculara contine mai multa apa decat tesutul adipos.

Continutul de apa al organismului in procente:

  • Creier: 75 % apa
  • Sange: 92 % apa
  • Oase: 22 % apa
  • Muschi: 75 % apa


Scapati de kilogramele in plus cu ajutorul apei 

Apa accelereaza metabolismul si induce mai repede senzatia de satietate. Consumam o cantitate mai mica de mancare daca bem mai multa apa inainte de a servi masa.

Persoanele care consuma doua pahare cu apa inainte de fiecare masa vor avea un apetit mai scazut. Studiul desfasurat de Universitatea Birmingham a stabilit ca persoanele supraponderale au slabit pana la 5 kilograme in 12 saptamani daca au consumat cate ½ de litru de apa inainte de fiecare masa.

Apa rece stimuleaza suplimentar metabolismul cu pana la o jumatate de ora in plus. In timpul verii, in ciuda temperaturilor ridicate, se recomanda sa evitam bauturile foarte reci. Apa rece transmite creierului semnalul de a ridica temperatura corpului in loc sa o coboare. Apa calda este ideala pentru detoxifierea organismului. Daca optati pentru apa minerala in locul bauturilor dulci, va scutiti de cateva calorii in plus si scapati mai repede de kilogramele in plus.

Apa plata sau carbogazoasa?

Vesnica intrebare: ce alegem? Apa plata sau carbogazoasa? Apa carbogazoasa are avantajul de a stimula circulatia si de a curata papilele. Cu toate acestea insa, dioxidul de carbon este toxic si trebuie eliminat din organism prin plamani. In cantitati mici este inofensiv, insa solicita organele in plus in functia lor zilnica.  

 

Dr. Mariana Olingheru
Dr. Mariana Olingheru
Medic specialist Medicină de Familie, Specialist în Fitoterapie și Apiterapie

Comunități