Alege farmacia

Rodia în medicina naturistă modernă

Rodia în medicina naturistă modernă

Rodia este considerat cel mai vechi fruct cu puteri curative din istoria omenirii, fiind folosită de mii de ani în alimentație. Proprietățile curative ale rodiei sunt cunoscute și apreciate în numeroase culturi. Puține plante s-au bucurat de atâta atenție din partea oamenilor de știință în ultimii ani.

Efectele rodiei asupra sănătății au fost testate în mod științific

Proprietățile antioxidante erau atribuite până nu demult numai ceaiului verde și vinului roșu, însă studii recente au demonstrat că pe lângă proprietățile terapeutice, rodia are un efect antioxidant impresionant. Astfel, au fost demonstrate efectele pozitive ale consumului de rodii asupra inimii și sistemului circulator, dar și asupra metabolismului lipidic și a celui glicemic.

Studiile au demonstrat efectele preventive ale rodiei asupra bolilor maligne cum ar fi carcinomul de prostată și cel mamar, boli inflamatorii și degenerative, dar și asupra simptomelor asociate menopauzei.

Rodia împotriva stresului oxidativ

Stresul oxidativ poate influența apariția disfuncțiilor erectile și a obezității și facilitează evoluția bolilor hepatice cronice. În ceea ce privește apariția și evoluția tumorilor benigne și maligne (cum ar fi carcinomul), și a fazelor preliminare ale acestora, stresul oxidativ joacă un rol important. În ultimii ani au fost publicate peste 300 de lucrări științifice care s-au concentrat asupra rodiilor și au fost demonstrate numeroase efecte interesante prin studii clinice și experimentale.

Efectul rodiilor nu este asociat unei singure substanțe din conținut, ci mai degrabă raportului existent între numeroasele substanțe active ale acestora.

Se pare că acțiunea antioxidantă a rodiilor o depășește pe cea ceaiului verde, a vinului roșu, a sucului de afine și a sucului de struguri.

Protejarea sistemului cardio-vascular

Acțiunea antiarteriosclerotică a rodiilor se datorează, in principal, efectului antioxidativ. Studiile au demonstrat că o cantitate de 50ml de suc de rodii consumat zilnic, timp de două săptămâni de către pacienții hipertensivi a condus la o scădere cu 36% a enzimei de conversie a angiotensinei folosită în tratament și la o scădere cu 5% a tensiunii sistolice.

Efecte pozitive asupra metabolismului lipidic și glucidic

Persoanele diabetice se confruntă cu disfuncții endoteliale și modificări vasculare aterosclerotice sub formă micro și macroangiopatiilor la vârste fragede și cu evoluție accelerată. Stresul antioxidativ reprezintă un mecanism cheie pato-fiziologic. Capacitatea preparatelor de rodii de a reduce asimilarea glucozei în intestin și de a îmbunătăți nivelul hiperglicemiei după servirea mesei a fost demonstrată cu ajutorul studiilor, având o importanță deosebită mai ales pentru diabetici.

Toleranța

Sucul obținut din sâmburii de rodie reprezintă un aliment apreciat de sute de ani, fiind și foarte bine tolerat. Nu se cunosc reacții adverse. Sucul de rodie este bogat în zahăr și în calorii, fapt pentru care este indicat diabeticilor numai în cantități reduse.

Produse
-10% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 2800 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
2520
lei
Economisești
-280
lei
-5% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 3000 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
2850
lei
Economisești
-150
lei
Articole similare
Farmacia homeopată din casa noastră
Farmacia homeopatăHomeopatia, respectiv tratamentul fără o substanță activă dovedită atrage sceptici...
Citeste
Ginkgo ajuta impotriva tulburarilor de concentrare
Arborele imens de Ginkgo , cu frunzele cu nervuri si forma de evantai apartine celor mai vechi speci...
Citeste
Efectele curative ale leurdei
Leurda, planta aromatica, se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare in ultimii ani. Planta p...
Citeste
Iedera și efectele sale benefice organismului
Iedera (Hedera helix) este folosită – în special sub formă de calmant al durerilor – încă din antich...
Citeste
Plante medicinale pentru o piele sănătoasă
Cresc într-adins la marginea potecilor, în păduri și poieni, sunt mici și ușor de trecut cu vederea....
Citeste
Sunatoarea: remediul natural impotriva indispozitiei
Tot mai multe persoane simt ca nu pot face fata solicitarilor profesionale si personale. Nervozitate...
Citeste
Comandă