https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Ritual de îngrijire a pielii în caz de arsuri solare

22 Aug. 2023
Ritual de îngrijire a pielii în caz de arsuri solare

Vara este anotimpul preferat al celor mai mulți dintre noi, o perioadă în care drumețiile, activitățile în aer liber, baia și plaja sunt preferate și de cei mari și de cei mici. Atenție însă: expunerea prelungită și neprotejată la soare poate avea consecințe serioase asupra pielii tale. În acest articol, vei afla despre NEOVIDERM,  produsul care hidratează, calmează, vindecă și protejează pielea, datorită formulei unice inovatoare- cu beta glucan, acid hialuronic și alginați- formulă care  protejează pielea și susține procesul fiziologic de vindecare cutanată.

Ce trebuie să faci când suferi de arsuri solare?

Prima măsură de urmat după apariția arsurilor solare este să încerci să răcorești pielea afectată. Poți face dușuri reci sau poți aplica comprese reci pe zonele afectate, cu ajutorul unui prosop umezit în apă rece. Evită însă să aplici gheață direct pe pielea arsă, deoarece  diferența bruscă de temperatură poate agrava situația.
Compresele pot fi, de asemenea, îmbibate în soluții naturale precum: lapte, ceai de mușețel, ceai de gălbenele sau gel cu aloe vera. Dacă alegi să faci baie călduță spre rece, în cadă, presară în apă ingrediente precum tărâțe de ovăz, amidon sau bicarbonat de sodiu, pentru un efect calmant suplimentar. 
Produse hidratante si calmante: Dacă nu au apărut vezicule pe piele, se recomandă aplicarea de produse hidratante și calmante care se pot aplica pe suprafețe întinse și care stimulează regenerarea rapidă a pielii, răcoresc pielea și alină durerile locale.

De asemenea, prin expunerea prelungită la soare și temperaturi înalte, te poți deshidrata. Pentru a preveni acest lucru, este esențial să consumi o cantitate adecvată de apă, cel puțin 2 litri pe zi, pentru a menține un nivel de hidratare corespunzător.

 Ce soluții avem la îndemână pentru tratarea arsurilor solare

Folosirea cremelor cu proprietăți hidratante și calmante reprezintă o soluție eficientă pentru tratarea arsurilor solare și menținerea sănătății pielii. Aceste produse se regăsesc sub diverse forme, în funcție de nevoile și preferințele individuale, având ca scop atenuarea disconfortului, calmarea iritațiilor și accelerarea procesului de regenerare a pielii afectate de arsurile solare.
Una dintre aceste soluții, la care poți apela cu încredere, este Neoviderm - o formulă unică, inovatoare, ce conține beta – glucan, acid hialuronic și alginați. 
Beta-glucan - activează procesele de vindecare si regenerare a pielii, stimulează imunitatea la nivelul pielii 
Acid hialuronic – are o acțiune  hidratantă și de formare a unui film protector, favorizează procesul de reparare a țesutului cutanat. 
Alginații -  mențin hidratarea și umiditatea pielii la o temperatură constantă, favorizând absorbția secrețiilor

Neoviderm, este un produs pentru întreaga familie, cu indicații din prima zi de viață a bebelușului, ce poate fi utilizat în orice situație de urgență.

Datorită formulei unice inovatoare are indicații multiple, în situații care implică repararea pielii la bebeluși, copii și adulți,  cum ar fi:
• Arsuri solare
• Zgârieturi minore 
• Arsuri superficiale de gradul I sau II
• Iritații și manifestări ale pielii, însoțite de roșeață
• Piele uscată, descuamări, crăpături ale pielii, chiar si recurente
• Ulcerații superficiale
• Protecție înainte și după radioterapie
• Erupții cutanate
• Îngrijirea pielii în zona scutecului
• Dermatita de scutec 
De asemenea, în cazul adulților este indicat pentru:
• Îngrijire post-tatuaj
• Peeling chimic

Cum se aplică Neoviderm emulsie cutanată?

Se aplică un strat generos pe zona afectată și se lasă produsul în contact până la absorbția totală. Dacă este necesar, se aplică din nou. Produsul rezidual va oferi protecție pentru o perioadă lungă de timp. Se poate utiliza de mai multe ori pe zi, până la normalizarea completă a pielii sau conform recomandării medicale. În cazul tatuajelor, aplicați un strat subțire de produs.
Produsul este disponibil în farmaciile Alphega și pe eshopul Alphega. Comandă aici.

 

Comunități