https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle si sanatatea femeii Lifestyle si sanatatea femeii

Rețete cu sfeclă roșie

12 Jan. 2016
Rețete cu sfeclă roșie

Sfecla roșie - rețete

Cu toate că sfecla roșie este întotdeauna delicioasă în salate, alături de salată verde și brânză de capră sau pregătită pe răzătoare, în combinație cu un măr și lămâie, puteți încerca și o rețetă nouă cu sfeclă roșie. Sfecla roșie este foarte sănătoasă și potrivită alături de nenumărate preparate. În rândurile de mai jos vă oferim o rețetă de supă cu sfecla roșie numai bună pentru zilele reci de iarnă:

  • Aproximativ 250 grame de sfeclă roșie
  • 2 linguri de pătrunjel verde
  • 2 linguri de smântână
  • La alegere sare și piper sau un cub de concentrat
  • Zahăr după gust

Sfecla roșie trebuie fiartă ușor în propriul suc și asezonată cu condimente. După fierbere, zdrobiți sfecla până obțineți o pastă fină. Adăugați smântâna și pătrunjelul, iar supa de sfeclă roșie este gata!

Persoanele care poate au mai mult timp de petrecut în bucătărie, ar putea încerca o delicioasă supă de sfeclă roșie și portocale. Pentru aceasta, mărunțiți sfecla roșie cu cartofi într-o jumătate de litru de suc de portocale. Adăugați zeama de supă, iar apoi, după gust puteți asezona cu scorțișoară, piper cayenne, sherry sau ghimber. Adăugați puțină sare și câte o lingură de Crème Fraiche și arpagic tocat în fiecare porție de supă. Carpaccio cu sfeclă roșie poate fi soluția unui antreu foarte elegant.

Pregătirea sfeclei roșii

Atunci când pregătiți sfecla roșie, nu uitați să purtați mănuși și șorț, deoarece petele de sfeclă roșie sunt foarte greu de curățat. Cei care doresc să păstreze sfecla roșie peste iarnă trebuie să o fiarbă în prealabil. Tăiați sfecla roșie în cubulețe mici, umpleți borcanele cu sfeclă și apoi cu o soluție de murături formată din două treimi apă și o treime oțet, usturoi tocat, ceapă, chimen, sare și zahăr.

Sfecla roșie este săracă în calorii, atât în stare proaspătă, cât și pregătită. Valoarea calorică a sfeclei este apropiată mărului. Cei care doresc să slăbească prin sport și o alimentație echilibrată nu ar trebui să excludă sfecla roșie din dietă, deoarece pe lângă numărul mic de calorii, sfecla roșie crește anduranța organismului.

Comunități