https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle si sanatatea femeii Lifestyle si sanatatea femeii

Qigong

29 Nov. 2016
Qigong

Alaturi de acupunctura, qigong face parte din medicina traditionala chineza. Ambele metode se bazeaza pe fluxul de energie si urmaresc armonizarea energiilor din organism. "Qi" joaca un rol central in exercitiile qigong. "Qi" este energia universala a vietii, prezenta atat in natura cat si in organismul nostru, si pe care o putem folos in mod pozitiv in avantajul nostru. Qigong presupune atat miscari energice cat si exercitii mai linistite, a caror deprindere necesita intuitie si rabdare.

Multe dintre exercitiile benefice pentru sanatate, a caror origini se regasesc in daoism si budism, au fost pastrate secrete vreme indelungata, fiind practicate numai in manastiri. In prezent, pe strazile din China pot fi observate numeroase persoane care zi de zi practica exercitii Qigong, mentinandu-si astfel sanatatea si conditia fizica. Chiar daca deprinderea practicilor Qi este inca relativ restransa in Europa, datorita efectelor pozitive asupra sanatatii, aceasta metoda se bucura de tot mai multi practicanti.

Exercitii pentru sanatate

Qigong ii atrage pe toti cei care sunt in cautarea unui echilibru in viata de zi cu zi. Qigong permite acumularea concentrata a fortelor si activarea energiilor. Multe dintre exercitiile practicate de Quigong se preteaza ca preventie generala. Altele insa sunt adresate in mod specific anumitor regiuni ale corpului. Umar, spate sau ceafa tensionata, toate acestea pot fi relaxate prin exercitiile quigong. Aceasta tehnica chinezeasca este ideala pentru persoanele cu munca de birou sau pentru cele afectate de stres.

In general, Qigong este practicat in grupe de exercitii, in care sunt deprinse miscarile si metodele de respiratie, este antrenata capacitatea de atentie si postura. Aceasta metoda unitara de tratament intareste musculatura, stimuleaza mobilitatea, are efecte benefice asupra inimii si sistemului circulator. Exercitiile qigong au un efect relaxant asupra nervilor, iar in timp practicantii vor observa o crestere a gradului de constientizare si a responsabilitatii proprii.

Quigong in scop terapeutic

Formele  de qigong pot fi folosite ca masura insotitoare a altor terapii. Functiile organelor sunt astfel intarite, blocajele energetice sunt destramate. In cazul afectiunilor cronice, cum ar fi migrenele, durerile permanente de spate, alergii sau astma, aceasta tehnica poate fi folosita cu succes. Pentru astfel de cazuri se recomanda sedintele individuale cu un instructor calificat. In general, exercitiile qigong nu sunt solicitante pentru organism si pot fi practicate cu succes indiferent de varsta, timp de 15 minute pe zi.

Comunități