Alege farmacia

Preventie BTS prin stil de viata sanatos

Preventie BTS prin stil de viata sanatos

Multe dintre infecţiile transmise pe cale sexuală ar putea fi, însă, prevenite dacă ar exista o bază mai solidă a încrederii și comunicării între tineri, pe de o parte, şi părinți, medici și profesori, pe de altă parte. Un stil de viață sănătos, vizitele anuale la medic și o relație de încredere cu părinții pot face diferența între acțiuni corecte şi incorecte.

Ce ar trebui sa știe un tânăr despre prevenirea contractării și transmiterii infecțiilor pe cale sexuală?

BTS se transmit în special prin contact sexual vaginal, oral sau anal, neprotejat prin purtarea de prezervativ. Simptomele se pot manifesta la mult timp după infectare sau cei infectaţi pot fi chiar asimptomatici. De aceea, abstinenţa şi întârzierea momentului începerii vieţii sexuale la adolescenţi sunt atât de importante pentru menţinerea sănătăţii şi pentru o dezvoltare armonioasă. De asemenea, vaccinarea, testarea în prealabil, utilizarea corectă a prezervativului şi reducerea partenerilor sexuali reduc riscul de infectare.

Decizia începerii vieţii sexuale trebuie să se bazeze pe o serie de piloni:

-          Existenţa unei relaţii de monogamie pe termen lung, între ambii parteneri;

-          O discuţie sinceră şi deschisă cu partenerul despre implicaţiile unei vieţi sexuale active şi luarea unui angajament ferm de ambele părţi pentru protejarea împotriva BTS şi a sarcinii nedorite;

-          Vizita medicală şi testarea pentru BTS îniante de inceperea vieţii sexuale şi la schimbarea partenerului, de către ambii parteneri;

-          Utilizarea corectă a prezervativului pe tot parcursul actului sexual şi cunoaşterea limitӑrilor sale;

-          Evitarea consumului de alcool şi droguri. Ambele influenţează modul de gândire şi raţionamentul, şi pot determina acţiuni care să pună în pericol sănătatea şi viaţa.

Dacă, totuşi, infectarea se produce, este esenţială vizita la medic pentru diagnosticare şi urmarea cu stricteţe a tratamentului. Se va practica abstinenţa până la finalul tratamentului sau până la rezultate negative ale testelor.   

Produse
Articole similare
Cefaleea legata de activitatea sexuala
Cefaleea legata de activitatea sexuala afecteaza in principal barbatii cu varsta cuprinsa intre 25-5...
Citeste
Viata intima - cum o sustinem iarna
Temperatura scӑzutӑ, lipsa luminii solare şi vremea mohorâtӑ din timpul iernii aduc cu sine o...
Citeste
Efectele secundare ale contraceptivelor orale
Contraceptivele orale sunt utilizate de foarte multe femei ca metoda contraceptivă, dar şi ca tratam...
Citeste
Comandă