https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Pregătirea garderobei pentru sezonul rece

06 Oct. 2017
Pregătirea garderobei pentru sezonul rece

"Îmbracă-te gros, să nu răcești!" Cu toții am primit cândva acest sfat. În special iarna, atunci când zilele devin mai scurte și serile sunt mai reci, ar fi bine să ascultăm acest sfat. Este important să avem la îndemână un articol suplimentar de îmbrăcăminte pentru a evita scăderea temperaturii corpului, deoarece astfel ar creste riscul unei răceli. Vă oferim mai jos câteva sfaturi care să vă ajute să evitați răcelile o dată cu sfârșitul toamnei.

1) Îmbrăcarea în straturi

Numai un tricou nu mai este suficient. Însă nu trebuie să exagerăm. Dacă ne îmbrăcăm prea gros, transpirăm și temperatura organismului începe să scadă. Metoda ideală de îmbrăcare este cea în straturi; mai multe bluze subțiri în locul unui pulover foarte gros. Cămașa nu trebuie purtată direct pe piele, ci cu un maiou sau tricou pe dedesubt. 

2) Dresuri

Pentru menținerea căldurii picioarelor, optați pentru purtarea de dresuri sub fustă. Dacă vremea este capricioasă și nu vă puteți decide, luați dresurile cu dumneavoastră în geantă.

3) Pantaloni lungi

Chiar dacă pantalonii lungi și subțiri ocupă locul principal în garderoba dumneavoastră este timpul să-i readuceți mai în față pe cei groşi. 

4) Pantofi închiși, ghete sau cizme  

Pentru a evita o eventuală răceală, este foarte important să evitați răcirea picioarelor. Astfel, pentru zilele răcoroase de iarnă, optați pentru pantofi închiși, ghete sau cizme, în locul pantofilor de toamnă.

5) Nu uitați umbrela acasă

Dacă vă prinde ploaia pe drum și nu vă puteți schimba imediat, răceala este ca și instalată. Evitați astfel de situații purtând tot timpul la dumneavoastră o umbrelă.

Sfaturi suplimentare

  1. Uscarea părului: Părul umed vă supune sistemul imunitar unui stres suplimentar. Temperaturile nu mai sunt suficient de ridicate, pentru a vă usca imediat părul.
  1. Îmbrăcăminte groasă în bagaje: Plecați în concediu? Avioanele pot fi adevărate capcane pentru răceala. Păstrați gecile și puloverele în bagajul de mână pentru a evita scăderea temperaturii corpului. La fel și în timpul călătoriei cu trenul. Păstrați la îndemână un articol suplimentar de îmbrăcăminte.
  1. Îmbrăcămintea corectă pentru sport: În special o dată cu trecerea de la un anotimp la altul și a vremii schimbătoare, este important să purtăm îmbrăcămintea corectă în timpul activităților sportive, a drumețiilor etc., pentru a ne proteja împotriva răcelilor. Și în acest caz se aplică principiul îmbrăcării în straturi multiple, dar subțiri. Optați pentru îmbrăcăminte care să permită pielii să respire. Îmbrăcămintea transpirată trebuie schimbată cât mai repede, altfel crește riscul de răceală.

Comunități