https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Piept de curcan cu garnitura de quinoa

14 Mar. 2019
Piept de curcan cu garnitura de quinoa

Ingrediente pentru 2 porţii:

  • 360 g piept de curcan
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 3 lingurițe oțet balsamic
  • 1/2 linguriță praf de usturoi
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • 1/2 linguriță cimbru
  • 1/2 linguriță piper

Pentru a adăuga și mai multă aromă, vă recomand plante mediteraneene cum ar fi busuiocul, cimbrul și usturoiul, dar puteți crea la fel de ușor și o marinadă picantă cu pulbere de chili sau boia de ardei. Posibilitățile sunt nesfârșite, deci simțiți-vă liber să experimentați, dar versiunea din această rețetă este preferata mea.

Puteți lăsa pieptul de curcan la marinat timp de până la două zile în frigider, așa că vă sugerez să puneţi suficient pentru mai multe mese. Dar dacă sunteți în grabă, doar 20-30 de minute în marinadă va infuza pieptul de curcan cu destulă aromă. 

Durează mai puțin de 10 minute pentru a găti pieptul de curcan marinat, deci este minunat pentru zile când vrei ceva rapid, gustos și sănătos.

Mod de preparare:

Se amestecă într-un castron mare busuiocul, cimbrul, praful de usturoi și piperul cu oțet balsamic și ulei de măsline.
Tăiați pieptul de curcan în bucăți sau benzi de dimensiuni mari și puneți-le la marinat timp de cel puțin 20-30 de minute.
Luați curcanul din marinadă și prăjiți-l într-o tigaie de teflon timp de 5-8 minute la foc mediu (în funcție de mărimea bucăţilor de curcan. 
Pregătiţi quinoa (se prepară la fel ca orezul), amestecaţi-o cu ardei gras tăiat mărunt și adăugaţi puţin ulei. Este o garnitură savuroasă alături de carnea de curcan. Ideal este să completaţi acest fel de mâncare cu o salată verde, ceea ce vă va colora perfect masa. 

Nutriție/porție: 348 calorii - 5 g carbohidrați - 41 g proteine - 14 g grăsimi

Comunități