Alege farmacia

Perele – beneficii pentru sanatate

Perele – beneficii pentru sanatate Perele, cele mai dulci fructe ale toamnei, nu sunt doar o gustare delicioasӑ, ci şi o sursӑ de antioxidanţi esenţiali, fibre, fitonutrienţi, vitamine şi minerale, cu 0% grӑsimi sau colesterol.


Beneficiile consumului de pere

Perele sunt bogate în pectinӑ, o serie de fibre naturale, solubile, care hrӑnesc microbiomul intestinal susţinând sӑnӑtatea tractului digestiv. Acestea contribuie la funcționarea normalӑ a intestinelor și poate crește senzaţia de plenitudine după masӑ, sprijinind eforturile de pierdere în greutate, în special în cazul persoanelor cu obezitate.

Datoritӑ aportului ridicat de fibre, o parӑ medie poate asigura aproximativ 24% din cantitatea zilnicӑ necesarӑ de fibre a unui adult, de apӑ, precum şi de fructozӑ, acesteasusţin detoxifierea organismului, prin menţinerea unui tranzit intestinal normal.

Perele furnizeazӑ o serie de vitamine din categoria antioxidanţilor, precum vitamina B-6, C, K, flavonoide şi carotenoide. Aceste substanțe blochează efectele radicalilor liberi, ce se dezvoltă atunci când organismul transformă alimentele în energie, protejând celulele de deteriorӑrile pe care aceştia le pot provoca: boli cardiovasculare, cancer, afecţiuni neuronale.

Conţinutul bogat în antocianinӑ, în mod special în cazul perelor cu coajӑ roşiaticӑ, alӑturi de pectinӑ, poate reduce riscul de diabet, prin reglarea nivelurilor de zahӑr din organism, având, de asemenea, efecte antiinflamatoare.

Atenţionare

Perele conţin o cantitate mare de fructozӑ, fiind incluse în categoria alimentelor FODMAP (oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide și polioli), forme de carbohidrați fermentabili cu lanț scurt, nerecomandabile în anumite afecţiuni digestive. De aceea, persoanele ce suferӑ de sindromul intestinului iritabil, având simptome ca gaze, balonare, durere și diaree frecventӑ ar trebui să consulte medicul de familie înainte de a consuma pere.

RETETA IN CASETA

Smoothie hrӑnitor cu pere, ghimbir şi bananӑ

Ingrediente pentru 2 porţii:
- 4 pere
- 1 bananӑ
- 1 canӑ de frunze de spanac sau varzӑ kale
- O felie de ghimbir de 2 cm
- O canӑ de lapte de migdale sau orez - ½ linguriţӑ de scorţişoarӑ
- Opţional: câteva cuburi de gheaţӑ

Cum se face: Spӑlaţi ingredientele solide, curӑţaţi ghimbirul şi puneţi totul într-un blender. Mixaţi bine pânӑ se transformӑ într-o cremӑ. Consumaţi smoothie-ul cât mai proaspӑt pentru a beneficia de toţi nutrienţii oferiţi de acest amestec bogat în fibre naturale, vitamine, antioxidanţi şi minerale.
Produse
Articole similare
Alimentatie sanatoasa pentru o sanatate de fier
Alimentatia corecta previne aparitia bolilor si contribuie la vindecarea acestora.Alimentatia necore...
Citeste
Cum sa-ti cresti rezistenta organismului.
Rezistenta la infectii a organismului este data de imunitate.Imunitatea are un rol esential in pastr...
Citeste
Recomandarile Alphega pentru o sanatate care invinge iarna
Intoarcerea la hrana naturala si evitarea sedentarismului sunt elementele cheie in lupta impotriva b...
Citeste
Cum sa pregatesti singur uleiuri aromate si condimentate
Uleiurile aromate sunt intotdeauna binevenite! Plantele aromatice cum ar fi rozmarinul, busuiocul, m...
Citeste
Feniculul. Și ceai, și condiment, și medicament
Feniculul este cunoscut de câteva secole, fiind folosit sub formă de condiment și plantă medici...
Citeste
Pepenele galben: bombă de vitamine sănătoase
Fie că este vorba de pepenele galben, de cel roșu, de pepenele Cantalup sau Galia, oferta din magazi...
Citeste
Comandă