https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Pepenele verde - gustul dulce al verii

21 Jul. 2020
Pepenele verde - gustul dulce al verii

Pepene, lubeniţӑ, harbuz, oricum i-am spune, îl aşteptӑm varӑ de varӑ pentru a ne rӑcori zilele toride. Pepenele verde este fructul preferat al celor care doresc sӑ slӑbeascӑ, dar şi al copiilor care muşcӑ din felia întreagӑ cu poftӑ. Gustul sӑu dulce şi fin aduce multe beneficii tuturor. Iatӑ de ce meritӑ se ne înfruptӑm din pepenele verde:

1. Pepenele conţine 92% apӑ, fiind excelent pentru hidratare. În acelaşi timp, în ciuda faptului cӑ este dulce, are un conţinut scӑzut de calorii, dar totuşi destul de mare de fibre, ceea ce îl face un aliment important pentru reglarea tranzitului intestinal şi menţinerea unei mase corporale optime.

2. Este bogat în antioxidanţi precum Vitaminele A şi C, licopen, curcubitacina E şi carotenoide, cu valenţe pozitive în spectrul afecţiunilor inflamatorii, al stresului oxidativ şi al bolilor cronice.

3. Pepenele poate îmbunătӑţi sӑnӑtatea inimii. Nutrienți precum licopenul, citrulina, vitaminele A, B6, C, magneziul şi potasiul, prezenţi în pepenele verde, reduc rigiditatea și grosimea pereților arteriali, pot scӑdea presiunea arterialӑ şi colesterolul.

4. Anumite substanţe ca licopenul şi curcubitacina E pot fi responsabile pentru reducerea riscului de dezvoltare a cancerelor digestive.

5. Sucul de pepene verde poate fi utilizat ca băutură de recuperare după exercițiul fizic. Citrulina are un efect pozitiv asupra reducerii febrei musculare, iar sucul de pepene ajutӑ la absorbţia acestei substanţe pe care o conţine.

Aşadar, puteţi savura pepenele verde sub orice formӑ doriţi: direct de pe coajӑ, proaspӑt tӑiat în cubuleţe sau transformat în suc. Încercaţi, cu încredere, şi seminţele. Conţin magneziu, fier, acizi graşi benefici pentru sӑnӑtatea inimii şi zinc, esențial pentru un sistem imunitar puternic.

REȚETA ÎN CASETĂ

Frigӑrui cu pepene, mozzarella şi prosciutto
Ingrediente pentru 2 porții:
- Câteva cubuleţe de pepene verde
- 6 sfere mici de mozzarella
- 6 felii, cu o grosime de 1 centimetru, de castravete
- 6 fâşii de prosciutto crudo sau cotto, ori şuncӑ presatӑ
- Câteva frunze de mentӑ, busuioc şi puţin oţet balsamic
- 4 beţe de frigӑrui sau ceva mai multe scobitori

Cum se face:
Începeţi aşezarea ingredientelor, alternând câte un cubuleţ de pepene, o sferӑ de mozzarella, o felie de castravete şi un rulou dintr-o fâşie de prosciutto sau şuncӑ presatӑ. Dacӑ utilizaţi scobitori, fiecare va avea cate un ingredient din fiecare tip, însӑ pe frigӑrui vor încӑpea mai multe. Presӑraţi pe deasupra frunzele de mentӑ şi busuioc tӑiate şi adӑugaţi puţin oţet balsamic. Savuraţi!

Comunități