Alege farmacia

NĂPRAZNICUL (Geranium robertianum)- planta care luptă cu stresul, radiațiile, infertilitatea și tumorile

NĂPRAZNICUL (Geranium robertianum)- planta care luptă cu stresul, radiațiile, infertilitatea și tumorile


Dr. Mariana Olingheru
Medic Specialist Medicină de Familie
Specialist în Fitoterapie şi Apiterapie

Năpraznicul (Geranium robertianum) este o plantă din familia Geraniaceae, cunoscută sub denumirea de iarba Sfântului Robert și sub denumirea populară de priboi. Planta este folosită de mii de ani în medicina tradițională, fiind descrisă încă din secolul I de Dioscorides în Materia Medica (geranium primum). În evul mediu a fost cunoscută în tratarea cancerului și a multor boli cronice datorită călugărului catolic devenit ulterior Sfântul Robert, al cărui nume îl poartă astăzi. Celebritatea acestei plante în secolul XX se datorează numeroaselor cazuri de cancer și infertilitate vindecate.

 

Comoara nebănuită a pădurilor noastre

Năpraznicul crește spontan și în țara noastră, la marginea potecilor din pădurile umbroase. Pentru un nume cu rezonanță puternică de NĂPRAZNIC este o plantă firavă, cu flori mici roz-violacee, cu o tulpină moale, verde cu nuanțe roșiatice. Deși se rupe cu ușurință este una din cele mai rezistente plante la acțiunea radiațiilor și se regenerează foarte ușor. Pare firavă, dar are acțiuni terapeutice multiple și foarte puternice.

 

Puterea vindecătoare se datorează principiilor active valoroase

Năpraznicul are o compoziție valoroasă în principii active: polifenoli, flavonoide (quercetina, terpene), geraniina, fitohormoni, taninuri, uleiuri volatile, vitamine (A, C ,B ), minerale (calciu, potasiu, magneziu, fosfor, germaniu).

Acțiunea citostatică, antioxidantă, radioprotectoare și imunostimulantă a acestor substanțe a fost dovedită de medicina modernă prin numeroase studii științifice.

 

Năpraznicul este o sursă bogată de germaniu organic.

Germaniul organic este renumit pentru stimularea oxigenările celulare, regenerarea celulelor slăbite sau îmbătrânite, dar și pentru capacitatea antioxidantă puternică, protecția împotriva radiațiilor, creșterea imunității și revitalizarea organismului. 

Proprietățile miraculoase ale NĂPRAZNICULUI (geranium robertianum)

Are acțiune antitumorală, previne și tratează cancerele

Năpraznicul este o sursă valoroasă de germaniu organic, mineral care are proprietatea de a crește oxigenarea celulară, consolidând astfel capacitatea de apărare, regenerare și vindecare a celulelor.

Mineralele organice din compoziția plantei combat acidoza, iar polifenolii și flavonoidele au proprietăți  antioxidante și citostatice. Toate aceste acțiuni stau la baza capacității acestei plante de a trata cancerul și de a preveni apariția acestuia. Au fost raportate vindecări după tratamentul cu năpraznic în:  cancerul intestinal, mamar, pulmonar, uterin, de vezică urinară, prostată, cancer bucal, laringian și în cancerul de piele.

 

Tratează tumorile benigne: chisturi, fibroame, adenoame

Această plantă miraculoasă și-a dovedit eficiență și în tratarea tumorilor benigne: chisturi ovariene, fibrom uterin, adenoame mamare, papiloame, polipi, meningiom, adenom hipofizar etc.

 

Are acțiune protectoare împotriva radiațiilor

Năpraznicul poate fi folosit împotriva radierii de orice tip: unde ultraviolete, unde electromagnetice, deșeuri radioactive etc. Este recomandat după radioterapie pentru combaterea efectelor iradierii, după radiografii, RMN sau CT repetate, marilor utilizatori de telefonie sau computer etc.

 

Este remediu valoros pentru infertilitate

Năpraznicul este utilizat de sute de ani în medicina tradițională pentru vindecarea cazurilor de infertilitate atât la bărbați cât și la femei, în impotență, frigiditate, dereglări ale ciclului menstrual.

 

Tratează cu succes bolile inflamatorii

Năpraznicul este o valoroasă plantă antiinflamatoare și este utilizată în tratarea tuturor bolilor în care inflamația este prezentă: de la faringite la boli inflamatorii intestinale, boli articulare și vasculare.

 

Combate efectele stresului, stimulează imunitatea, este adaptogen, tonic și revitalizant

Toate aceste efecte terapeutice recomandă năpraznicul în cazurile de surmenaj, în sindromul de oboseală cronică și în caz de stres prelungit, aceste stări patologice generând dereglări hormonale, tulburări metabolice, scăderea imunității și alte dereglări, conducând în timp la grave îmbolnăviri.

 

Să folosim acest dar al naturii  pentru sănătatea și vindecarea noastră!

 

Produse
-10% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 2800 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
2520
lei
Economisești
-280
lei
-5% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 3000 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
2850
lei
Economisești
-150
lei
Articole similare
Farmacia homeopată din casa noastră
Farmacia homeopatăHomeopatia, respectiv tratamentul fără o substanță activă dovedită atrage sceptici...
Citeste
Ginkgo ajuta impotriva tulburarilor de concentrare
Arborele imens de Ginkgo , cu frunzele cu nervuri si forma de evantai apartine celor mai vechi speci...
Citeste
Efectele curative ale leurdei
Leurda, planta aromatica, se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare in ultimii ani. Planta p...
Citeste
Iedera și efectele sale benefice organismului
Iedera (Hedera helix) este folosită – în special sub formă de calmant al durerilor – încă din antich...
Citeste
Plante medicinale pentru o piele sănătoasă
Cresc într-adins la marginea potecilor, în păduri și poieni, sunt mici și ușor de trecut cu vederea....
Citeste
Sunatoarea: remediul natural impotriva indispozitiei
Tot mai multe persoane simt ca nu pot face fata solicitarilor profesionale si personale. Nervozitate...
Citeste
Comandă