https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle si sanatatea femeii Lifestyle si sanatatea femeii

Moduri atractive de a face mişcare

Anca Stănilă
de Anca Stănilă
Health Writer | 19 Oct. 2023
Moduri atractive de a face mişcare

Recomandările medicilor, nutriţioniştilor şi terapeuţilor includ exerciţii fizice, antrenamente de diferite intensităţi şi între 5.000 şi 7.000 de paşi pe zi, pentru a menţine corpul activ, o greutate optimă şi o stare de bine, în mod natural. Multor persoane nu le place să facă, însă, mişcare, iar astfel de recomandări implică un efort suplimentar atât mental, cât şi fizic, pentru a depăşi limitările zonei de confort.

Moduri atractive de a face mişcare, pentru cei care nu sunt fani ai activităţilor fizice

  1. Dans. 10 seturi de rotiri de braţe, 20 de genuflexiuni şi 10 ridicări de picior (plictisitor!), se pot transforma într-un festival de bucurie şi stare de bine, cu o piesă dansantă pe fundal. Veţi uita să număraţi exerciţiile. Şi ştiţi ceva? Dacă veţi face totul cu plăcere, iar în loc de ridicările de picioare, veţi efectua câteva sărituri, în ritmul muzicii, satisfacţia de la final este tot ce contează. Cu siguranţă veţi repeta experienţa, pe cont propriu, la sală sau în familie.
  2. Tutoriale online. Săli de sport, antrenori şi kinetoterapeuţi din întreaga lume au publicat pe internet tutoriale video gratuite pentru o mare diversitate de antrenamente şi secvenţe de excerciţii, ce pot fi efectuate acasă, în aer liber sau chiar la serviciu. Nu trebuie decât să alegeţi zona pe care care doriţi să o lucraţi sau tipurile de exerciţii care vă plac, de la tai chi şi yoga, la antrenamente de forţă, şi să le căutaţi pe internet.
  3. Mers pe jos. Obişnuiţi să luaţi maşina sau transportul în comun pe distanţe scurte? Căutaţi rute alternative, pe care să mergeţi pe jos, sau coborâţi din mijlocul de transport cu o staţie sau două mai devreme. Veţi putea urmări transformarea anotimpurilor, vitrinele magazinelor sau pe ceilalţi trecători, iar în timp, propria dumneavoastră imagine se va îmbunătăţi.
  4. Sport de echipă. O echipă poate fi formată chiar şi din două persoane. O dată pe săptămână, mergeţi cu un prieten sau cu o prietenă la alergat, în parc, cu bicicleta sau organizaţi o partidă de ping-pong, badminton, tenis. Ieşiţi cu prietenii sau cu colegii de serviciu la fotbal, baschet ori handbal. Orice sport ce poate fi practicat în aer liber sau într-o sală, alături de alte persoane, va fi mai distractiv decât unul practicat pe cont propriu.
  5. Drumeţie. Înlocuiţi picnicul sedentar cu o drumeţie, în familie, pe dealuri sau la munte. Există trasee de diferite dificultăţi şi durate, iar peisajele pitoreşti nu se lasă mult aşteptate.
  6. Tehnologie. Aplicaţiile mobile pentru fitness vă pot motiva să faceţi mai multă mişcare. Acestea oferă multiple funcții distractive, cum ar fi trofeele digitale atunci când atingeți noi obiective, opțiunea de a face parte dintr-o comunitate și de a primi aprecieri.
Anca Stănilă
Anca Stănilă
Health Writer

Anca este Health Writer, cu o experienţă de peste 4 ani în scriere de materiale despre sănătate, wellbeing şi fitness şi certificare în Medical Writing şi Inteligenţă Artificială. A absolvit Facultatea de Sociologie şi Asistență Socială, cu specializarea în Comunicare şi Opinie Publică. Se ghidează după principii de viaţă sănătoasă şi bunăstare fizică şi mentală. Colaborează cu Alphega Farmacie din anul 2019, este freelancer, pasionată de scris, călătorii, romane filozofice, utopii și fantasy.

Comunități