https://comanda.alphega-farmacie.ro/primavara
Lifestyle si sanatatea femeii Lifestyle si sanatatea femeii

Mangold: bogat in calciu si potasiu

12 Jul. 2016
Mangold: bogat in calciu si potasiu

Leguma plina de nutrienti importanti

Ca majoritatea legumelor si mangold (sfecla elvetiana) isi are originile in spatiul mediteraneean. Frunzele verzi, inchise la culoare amintesc de cele ale sfeclei de zahar si ale sfeclei rosii. In bucataria europeana, mangold este pregatit in acelasi fel in care este gatit si spanacul si pare sa aiba in ultimii ani o raspandire tot mai mare.

Frunzele de mangold trebuie spalate sub jet puternic de apa pentru a indeparta toate depunerile de pamant. Efortul va va fi rasplatit printr-un gust aromat si posibilitatea de pregatire a nenumarate feluri de mancare si bineinteles un continut bogat in vitamine si minerale. Cantitatea de potasiu si calciu este enorma. In plus, mangold este si foarte bogat in fier, in vitamina A si vitamina C.

Cum il consumam?

Mangold este noua stea pe "cerul legumelor". Datorita frunzelor ample, mangold este ideal pentru a fi impaturite cu cele mai variate umpluturi, de la carne la cereale. Retineti insa ca tija frunzelor va avea nevoie de un timp mai lung de pregatire decat frunzele in sine.

Mangold poate fi pregatit fara probleme la aburi, mentinand astfel continutul de vitamine si minerale. Va oferim mai jos o reteta pe care speram sa o incercati.

Mangold cu umplutura asiatica

Ingrediente (pentru 4 portii - aperitiv):

  • 8 frunze mangold
  • 400 g carne tocata
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura ghimbir tocat
  • Sare, piper
  • 6 ciuperci Shiitake deshidratate
  • 60 g taitei de orez

Pregatirea rulourilor mangold:

  • Spalati bine frunzele mangold si mentineti-le la aburi, la 100 grade timp de 2 minute. Introduceti-le apoi in apa rece si stergeti-le pentru a indeparta excesul de apa.
  • Inmuiati ciupercile. Amestecati carnea tocata cu sosul se soia si cu ghimbirul tocat, condimentati cu sare si piper. Tocati ciupercile si adaugati-le in amestecul de carne. Adaugati in final si taiteii de orez.
  • Distribuiti amestecul obtinut pe frunzele oparite, rulati-le strans si introduceti-le in vasul de gatit cu aburi timp de 10 minute la 100 de grade. Rulourile mangold pot fi service cu sosuri dulci-acrisoare sau picante.

Comunități