Alege farmacia

Jocuri in familie, pentru vacanta

Jocuri in familie, pentru vacanta

Vacanța este în toi, vara ne cheamă în curte, în parc, la plajă sau la pădure. Când v-ați jucat, ultima oară, cu toții, în aer liber? Iată două jocuri noi, pentru întreaga familie.

  • Tălpi de dinozaur

Iată un joc amuzant şi provocator, potrivit pentru ieşirile în parc, la picnic, la plajă sau chiar în curte. Veți avea nevoie de puțin timp pentru a-l pregăti, înainte de a-l juca.

Necesar

 - O cutie mare de carton

- Coli verzi/carioca/marker verde

- Lipici

- Papuci de plastic (şlapi)

- Bile de plastic

Dezvoltă: capacitatea de coordonare, concentrarea, imaginația 

Vârstă: 3+, toată familia

Cum se face:

Pregătirile pentru acest joc constau în realizarea tălpilor de dinozaur, astfel: după ce ați găsit o cutie cu baza mare de cel puțin 30/50 de centimetri, veți decupa cele două baze mari în formă de tălpi de dinozaur. Găsiți pe internet modelul dorit. Urmează colorarea în verde a tălpilor sau lipirea unor coli decupate în acelaşi mod. Aici, puteți apela la imaginația proprie sau a copiilor. Apoi, utilizând lipiciul, lipiți bine papucii/şlapii pe centrul tălpilor de dinozaur. Odată ajunşi la locul de desfăşurare a jocului, veți lipi uşor, câte o bilă de plastic, de fiecare deget de dinozaur, aşa că luați „la pachet” bilele şi lipiciul. Cum se joacă? Simplu şi amuzant: fiecare participant se va încălța cu tălpile de dinozaur, va lipi uşor mingile pe vârful degetelor şi va alerga cât va putea de repede(şi de haios) spre linia de sosire, unde îl aşteaptă un loc special în care va trebui să pună bilele de plastic. Tot traseul şi dezlipirea bilelor de plastic, trebuie să dureze maxim un minut. Cine are cele mai multe bile puse în locul special, câştigă. Nimic mai amuzant decât copii care scot sunete de dinozaur în timpul cursei!   

  • Cursă cu obstacole

Ştim cu toții cât de mult le plac celor mici cursele, iar dacă ne gândim mai bine, vom realiza că nici noi, adulții, nu am pierdut această plăcere. Şi ce poate fi mai distractiv, decât o cursă cu obstacole, în natură? 

Necesar

- 1-2 role banda de marcare, de la magazinele de bricolaj

- Baloane pentru apă

- Bidon cu apă

- Haine de schimb

- Obiecte mici, care se pot îngropa în pământ 

Dezvoltă: spiritul de echipă, încrederea, ascultare activă, gândirea creativă, atenția 

Vârstă: 4+, toată familia

Cum se face:

În primul rând, trebuie să găsiți un loc potrivit pentru o cursă: o cărare uşoară în pădure, sau pe o pajişte, însă unde să fie şi copaci. După ce ați ales locul, împreună cu toți participanții, puteți începe să pregătiți cursa: legați banda de marcare de 2-3 copaci care se află de o parte şi de alta a traseului, însă la mică distanță unul de celălalt, astfel încât să creați o serie de obstacole ce trebuie sărite sau printre care să vă strecurați, apoi umpleți câteva baloane cu apă şi aşezați-le într-o grămadă peste care va trebui să săriți. Sau, în funcție de nivelul de adrenalină dorit, să le spargeți.  Aceste obstacole se pot repeta, alternativ, pe traseu. De asemenea, puteți găsi şi alte obstacole, poate chiar de la fața locului. La final, piesa de rezistență: îngropați în pământ câteva obiecte (maşinuțe sau alte jucării de-ale copiilor), pe care va trebui să le dezgropați. Câştigătorul va fi cel care ajunge primul la linia de sosire! Nu uitați că murdăria este bună, iar la plecare să luați cu voi tot ce ați adus! 

Distracție plăcută!

 

 

 

 

Produse
Articole similare
Cat de simplu e sa ai cel mai puternic sistem imunitar.
Un sistem imunitar scazut duce la boala. Ce duce la un sistem imunitar scazut? Toate cele de zi cu z...
Citeste
Zece sfaturi pentru o viață lungă și sănătoasă
Fiecare își dorește să se mențină sănătos și în formă pentru cât mai mult timp. Cu ajutorul unu...
Citeste
De ce plangem cand taiem ceapa?
Stim cu totii ce se intampla cand taiem ceapa  - ochii incep sa lacrimeze, plangem de-a dreptul...
Citeste
Pubertatea - Tineri la pragul dintre copilărie și maturitate
Odată cu pubertatea, băieților începe să le crească barba. Mai importante decât schimbările fiziolog...
Citeste
De ce inchidem ochii atunci cand stranutam?
Fie ca vrem, fie ca nu, atunci cand stranutam „orbim” pentru cateva momente. Stranutul e...
Citeste
Cum va puteti bucura de iarna alaturi de cei mici?
Iarna inseamna bucuria primilor fulgi de zapada, a brumei, a mersului la sanius alaturi de parinti....
Citeste
Comandă