https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle si sanatatea femeii Lifestyle si sanatatea femeii

Homeopatii recomandate in cazurile de odinofagie

19 Jan. 2016
Homeopatii recomandate in cazurile de odinofagie

Odinofagia (dificultatea transferarii alimentelor din gura in esofag, dureri la deglutitie) poate fi tratata prin remedii homeopate, cu conditia renuntarii pe perioada tratamentului la cafea si musetel. In functie de tipul odinofagiei, variaza si tratamentul.

  • Pentru odinofagia insotita de dureri de gat, se recomanda in stadiul incipient Mercurius solubilis (cu dozare D 12) si echinaceea (D 1) ca remediu homeopat potrivit. Ulterior sau in cazul disconfortului semnificativ sunt benefice: Aconitum (D 12), Belladonna (D 30) sau Mercurius cyanatus (D 12).
  • Odinofagia care este insotita de o senzatie de ingustare si dureri de gat poate fi tratata cu  Apis (D12).
  • In cazul odinofagiei ce este localizata in partea stanga se recomanda administrarea de Lachesis (D 12).
  • Causticum D12 si Phosphorus sunt preparate homeopate recomandate imbunatatirii administrarii de hrana in cazul odinofagiei, deoarece pot reduce senzatia de faringe iritat. Este important ca cele doua substante sa nu fie consumate simultan, deoarece pot interactiona negativ.
  • Atunci cand odinofagia este localizata in partea inferioara a esofagului si in partea superioara a stomacului, tratamentul poate include substanta Yucca filamentosa (D6).
  • In cazul tulburarilor glandei tiroide, se recomanda bromura de potasiu nr. 14 (D 12), care este benefica si impotriva inflamatiilor faringelui si a mucoasei stomacale. Pe durata administrarii bromurii de potasiu se recomanda un consum minim de sare deoarece ar putea afecta eficienta bromurii de potasiu.

Comunități