https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle si sanatatea femeii Lifestyle si sanatatea femeii

Hidratare - bauturi care hranesc trupul si mintea

25 May. 2021
Hidratare - bauturi care hranesc trupul si mintea

Suntem 60% apă şi avem nevoie de ea pentru a supravieţui. Vara, cu atât mai mult trebuie să consumăm cel puţin 2 litri de lichid, întrucât organismul pierde apă şi electroliţi prin transpiraţie. Iată câteva băuturi gustoase şi răcoritoare, care vă vor hrăni nu doar trupul, ci şi mintea.

  1. Ceai verde – preparat prin infuzare la 80°C, ceaiul verde își păstrează conţinutul de antioxidanţi esenţiali proceselor antiinflamatorii ce protejează inima şi creierul de efectele radicalilor liberi. Îmbunătăţeşte memoria şi are un gust plăcut. Pentru o băutură de vară, adăugaţi lămâie, câteva frunze de mentă şi câteva cubuleţe de ceai verde congelat, în loc de gheaţă.
  2. Apă aromată natural cu felii de castravete, lămâie şi frunze de busuioc – aroma proaspătă a ingredientelor surpriză vor transforma apa într-o băutură atractivă. Alte combinaţii interesante: felii de morcov şi grapefruit sau câteva felii de pierscă, cireşe zdrobite şi frunze de mentă.
  3. Ceai de turmeric – preparat din pudră sau felii proaspete cu apă fierbinte şi un vârf de cuţit cu piper. O băutură uşor condimentată, care menţine creierul tânăr şi organismul hidratat.
  4. Kombucha – o băutură fermentată pe bază de ceai negru, pe care o puteţi prepara acasă, cu ajutorul unei colonii de bacterii şi drojdie. Este bogată în complexul de vitamine B, enzime şi probiotice, care susţin funcţionarea sistemului imunitar. Contribuie la menţinerea funcţiilor cerebrale, a unui nivel de energie optim a organismului şi în metabolismul grăsimilor.
  5. Limonadă cu fructe – puteţi înlocui mierea sau zahărul dintr-o limonadă clasică prin zdrobirea de fructe dulci în paharul unde o veţi prepara: cireşe, caise sau piersici. Adăugaţi fructe de pădure congelate pentru o aromă mai intensă şi o senzaţie mai răcoritoare.
  6. Apă de pepene – pepenele galben şi roşu zdrobit sau adăugat în cubuleţe mici într-un pahar de apă minerală, cu câteva frunze de mentă conferă un gust special unei băuturi de vară.
  7. Ayran – o băutură gustoasă din 2 părţi iaurt, 1 parte apă şi un strop de sare. Puteţi adăuga frunze uscate de mentă şi busuioc. Se serveşte rece şi este extrem de răcoritor, bogat în probiotice, vitamina D, calciu şi săruri care înlocuiesc electroliţii pierduţi.
  8. Cafea tonică – lăsaţi cafeaua la infuzat peste noapte, la frigider, în apă rece. Dimineaţa strecuraţi cafeaua şi adăugaţi o linguriţă de sirop de arţar şi apă minerală. Veţi avea o băutură răcoritoare, cu efect tonic şi pozitiv asupra capacităţii de concentrare.

Orice băutură pe bază de apă sau ceai aţi alege, atunci când îi adăugaţi fructe proaspete sau congelate şi frunze proapsete, îi oferiţi organismului o porţie numai bună de sănătate.      

Comunități