Fasolea

Fasolea

Fasolea este disponibila in cele mai variate forme si in cele mai diverse tari. Diferenta principala consta in modul de crestere, respectiv pe par sau oloaga. Prin termenul fasole ne referim atat la pastaie cat si la boabele dinauntru.

Caracteristica speciala a fasolei 

Cele mai vechi indicii referitoare la cultura fasolei dateaza de acum 6 000 de ani i. Hr. si provin din Peru. Expertii nu sunt de aceeasi parere cu privire la perioada in care aceasta planta leguminoasa a ajuns in Europa: in timp ce unii sustin ca fasolea era folosita inca din antichitate, altii sunt de parere ca fasolea a ajuns in Europa abia dupa descoperirea Americii. Rezultatul este insa acelasi: avem la dispozitie nenumarate soiuri de fasole pentru cele mai variate meniuri.

De retinut: Nu consumati niciodata leguminoasele in stare cruda, deoarece aceste plante din familia Papilionacea (Fabaceae) sunt toxice in stare cruda. Numai prin pregatirea la cald este distrusa proteina toxica, fazina. De aceea, evitati sa folositi apa in care ati fiert fasolea.

Balonarile 

Pentru a evita balonarile nedorite, incercati sa consumati chimen, fenicul, anason sau coriandru. Desi acestea nu vor reduce cantitatea de gaz, insa vor relaxa musculatura intestinala. Puteti sa condimentati mancarea cu ele sau sa le folositi sub forma de ceai.

De ce este fasolea atat de sanatoasa?

Fasolea contine multe vitamine, printre care vitamina B1, B2 si B6. In plus, potasiul, fosforul, magneziul si fierul se regasesc in cantitati semnificative, toate fiind importante pentru metabolism. In plus, fasolea contine saponine, care au efect diuretic si accelereaza digestia.

Acizii folici, niacina si acizii pantotenici se regasesc si ei in fasole si participa la procesul metabolic, asigurand, printre altele, sanatatea parului si a pielii. Fasolea contine fibre solubile, care reactioneaza cu sucul biliar in intestinul subtire. Fasolea contine colesterina care poate fi eliminata numai prin fibre, scazand astfel nivelul colesterolului din organism.

Leguminoasele contin carbohidrati complecsi, care sunt resorbiti treptat de intestinul subtire si care nu ajung deodata in sange. Astfel ca glicemia din sange ramane constanta, fapt pentru care fasolea este recomandata diabeticilor. Leguminoasele au un continut redus de grasime. Contine izoflavone care protejeaza impotriva formarii de celule canceroase.

Cum trebuie sa pastram fasolea?

Atunci cand cumparati fasolea, acordati atentie ca acesta sa nu prezinte pete maronii, pentru a va asigura ca este proaspata, deoarece fasolea nu poate fi pastrata pentru mult timp. Cand sunt inca pastai, le puteti ambala in vid si le puteti pastra in frigider pana la trei zile.

Nu depozitati niciodata fasolea langa mere, banane sau rosii, deoarece aceste emana etilena care conduce la o coacere mai rapida a fasolei. In congelator, fasolea poate fi pastrata chiar si un an de zile. Folositi un recipient cu inchidere etansa si feriti-o de lumina. 

Produse
SALES
Baraka 450 mg capsule moi
Utilizat pentru a creste natural puterea de aparare a organismului la toate varstele.
SALES
Hepatoprotect 60 capsule
Protejeaza natural ficatul, datorita actiunii antioxidante a dozei optime de silimarina.
SALES
ABC Derm gel spumant 100 ml
Este o baza usoara de curatare care nu agreseaza pielea, respectand echilibrul acesteia.
SALES
Korill 500 mg 30 capsule moi
Uleiul de krill asigura functionarea sistemului cardiovascular, prin reglarea nivelului de colesterol si trigliceride.
SALES
Detrical 2000IU, 60 capsule filmate
Supliment alimentar ce contine Vitamina D3 si contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.
SALES
KidsCare Superpower shower gel & shampoo 200 ml
Linie de produse special creata pentru a ingriji pielea delicata a copiilor.
SALES
Seboradin FitoCell sampon 200 ml
Seboradin ofera solutii pentru toate tipurile de par si probleme ale scalpului.
SALES
Tonimer Lab Hipertonic spray 125 ml
Gama completa pentru sanatatea si igiena tractului respirator, destinata tuturor categoriilor de varsta.
Articole similare
Alimentatie sanatoasa pentru o sanatate de fier
Alimentatia corecta previne aparitia bolilor si contribuie la vindecarea acestora. Alimentatia neco...
Citeste
Cum sa-ti cresti rezistenta organismului.
Rezistenta la infectii a organismului este data de imunitate. Imunitatea are un rol esential in p...
Citeste
Recomandarile Alphega pentru o sanatate care invinge iarna
Intoarcerea la hrana naturala si evitarea sedentarismului sunt elementele cheie in lupta impotriva b...
Citeste
Cum sa pregatesti singur uleiuri aromate si condimentate
Uleiurile aromate sunt intotdeauna binevenite! Plantele aromatice cum ar fi rozmarinul, busuiocul, m...
Citeste
Feniculul. Si ceai, si condiment, si medicament.
Feniculul este cunoscut de cateva secole, fiind folosit sub forma de condiment si planta medicinala....
Citeste
Pepenele galben: bombă de vitamine sănătoase
Fie că este vorba de pepenele galben, de cel roșu, de pepenele Cantalup sau Galia, oferta din magazi...
Citeste