https://comanda.alphega-farmacie.ro/primavara
Lifestyle si sanatatea femeii Lifestyle si sanatatea femeii

Experiente memorabile cu autorulota prin Romania

27 Oct. 2020
Experiente memorabile cu autorulota prin Romania

Anul acesta fiecare călătorie a fost o provocare. Pe lângă planurile minuțioase făcute înainte (traseu, ce opriri facem, unde servim masa, ce vizităm, ce program avem în fiecare locație), cea mai mare provocare a fost să rămânem sănătoși. Am călătorit peste 10.000 de km în România, am descoperit locuri fascinante, iar astăzi vrem să îți dăm o super idee de călătorie, în deplină siguranță. Noi suntem Dream Experiences - Ava, Alessia, Cristina și Bogdan, iar pe lângă faptul că suntem părinți și avem joburile noastre, suntem călători profesioniști. Să călătoreşti bine, nu înseamnă neapărat să o faci cu mulţi bani, iar noi vrem să ajutăm cât mai multă lume:

-trezind în sufletul lor pasiunea pentru a călătorii,

-arătându-le destinaţii de vis şi

-ajutându-i să trăiască experienţe memorabile.

Astăzi vrem să îți povestim despre experiența noastră memorabilă cu autorulota.

 

De ce o vacanță cu autorulota?

Iată 5 din motivele pentru care ar trebui să te gândești serios la o astfel de vacanță.

 1. În primul rând pentru siguranță și libertate.  Nu ai oră de check in sau check out, oprești când vrei să te odihnești și reconfigurezi traseul după bunul plac. În plus, ai libertatea să te bucuri de răsărituri și apusuri de soare superbe, în locuri diferite.
 2. Un al doilea motiv ar fi pentru conexiunea și momentele speciale trăite alături de cei dragi.

-am făcut foc de tabără, am depănat amintiri și povești în jurul lui,

-am ieșit la picnic în locuri de o frumusețe rară,

-am organizat jocuri de tabără în natură și am petrecut o mulțime de momente speciale.

 1. Fugi de aglomerație și îți încarci bateriile în natură, admirând peisaje ce îți taie răsuflarea sau bucurându-te de locuri superbe în care liniștea, aerul curat și concertul păsărelelor, vin la pachet cu locul de campare. În plus, nu uita, ai flexibilitatea să stai unde și cât vrei.
 2. Ai tot ce îți trebuie la bord. Pe lângă confortul oferit, autorulota vine la pachet cu o mini bucătărie, frigider, baie, terasă proprie și chiar loc pentru biciclete. Chiar dacă bucătăria și toaleta, nu sunt la dimensiunile de acasă, crede-ne este tot ce ai nevoie pentru o vacanță relaxantă, lipsită de griji.
 3. Nu în ultimul rând, pentru faptul că poți vizita mai multe locuri/obiective într-o singură vacanță. Ne plac vacanțele active, ne place să vizităm cât mai multe locuri, să ne umplem sufletul și mintea cu cât mai multe amintiri și experiențe, iar dacă și tu preferi acest tip de vacanță, vei avea un motiv în plus să alegi o vacanță cu autorulota.

Te-am convins că merită să încerci? Încă mai ai anumite temeri?

E normal și noi le-am avut, astfel că a sosit momentul să răspundem câtorva întrebări care pe noi ,,ne-au neliniștit” înainte.

E complicat să conduci o autorulotă?

Sunt locuri pentru campare?

O să ne descurcăm cu procesele tehnice?

Nu trebuie să îți faci nici o grijă. În primul rând trebuie să știi că pentru a conduce o autorulotă trebuie să ai un permis de conducere categoria B și puțină experiență. Să conduci o autorulotă este mai simplu decât ți-ai imaginat, iar singurele ,,provocări” vor fi curbele strâmte și sensurile giratorii pe care va trebui să le iei puțin mai larg. Emoțiile au dispărut foarte repede și după câteva ore în care am condus cu maxim 70km/h, am și uitat că sunt la volanul unei autorulote.

Fiind cu cele 2 fetițe, prima regulă stabilită a fost că vom campa doar în locuri special amenajate, astfel încât să nu avem surprize neplăcute sau emoții. Chiar dacă ,,oferta” nu este foarte generoasă, privind numărul locurilor de campare, am fost foarte plăcut impresionați să găsim locuri foarte frumoase, curate, cu o panoramă pe care, cu siguranță, nu o vom uita.

 

Toate procesele ,,de întreținere” a autorulotei sunt foarte simple și ușor de folosit. Deși am parcurs aceste procese pentru prima dată, totul a fost fără probleme fie că vorbim de alimentarea cu apă, golirea vasului de toaletă, încărcarea bateriilor sau eliminarea apei menajere. Datorită faptului că afară era cald, butelia de gaz a fost folosită doar pentru apa caldă la duș, respectiv câteva mese delicioase în natură, astfel că nu a fost nevoie să o schimbăm în cele 6 zile pe care le-am petrecut prin România.  

 

Noi am închiriat, o autorulotă Laika model 2020, de la Car Path, iar băieții au fost extraordinari, pe lângă informațiile utile și instructajul la fața locului, fiind disponibili online sau la telefon pe tot parcursul sejurului nostru, pentru orice nelămurire sau întrebare.

 

Ce traseu îți propunem?

Evident traseul pe care l-am parcurs. La Dream Experiences scriem doar despre locațiile și locurile pe care le vizităm. De asemenea, îți prezentăm doar locurile în care ne-am convins că poți să ai parte de o experiență la superlativ. Vrem astfel să te ajutăm să călătorești cât mai mult, însă nu oricum, memorabil!

Brașov – Băile Tușnad – Miercurea Ciuc – Lacul Roșu – Cheile Bicazului – Lacul Bicaz – Durău – Boresc – Toplița – Praid – Sovata -  Lacul Zetea – Lacul Sf. Ana – Hărman – Brașov – peste 700 km, un traseu relaxant, ideal pentru 6-7 zile.

Ce am vizitat?

Băile Tușnad

Observatorul de urși - Pe lângă faptul că am văzut aceste creaturi superbe în habitatul lor natural, am aflat câteva lucruri foarte interesante despre abilitățile și inteligența lor:

-în funcție de vânt pot simți mirosul până la @1 km distanță,

-pot alerga cu o viteză de @50-60 km/h, astfel că atunci când te gândești să o iei la fugă, adu-ți aminte de acest lucru și renunță.

În cele mai multe cazuri, un urs nu va ataca un om, decât dacă este provocat, atacat sau se simte în pericol, așa că dacă te întâlnești din întâmplare, rămâi cât se poate de calm, îndepărtează-te ușor în altă direcție (de preferat să rămâi cu fața la el) și nu fă gesturi provocatoare prin care să se creadă amenințat!

 

 

Miercurea Ciuc

 

Castelul Miko, fost punct strategic important, la granița de răsărit a Imperiului Habsburgic.

De aici am mers la Șumuleu Ciuc, unde am văzut superba Biserică Maria. Cunoscută ca unul dintre cele mai mari locuri de pelerinaj din Europa Centrală și de Est (nu mai puțin de 100.000 de oameni partcipă la slujba anuală de Rusalii), Biserica impresionează prin frumusețea ei și prin statuia Fecioarei Maria cu Pruncul în brațe, lângă care se afla cadoul Papei, un trandafir din aur, făcut la vizita din 2019. Nu puteam pleca din zonă fără să vizităm, Viaductul Caracău, cea mai mare construcție de cale ferată, construită din beton armat, din România. Dat în folosință încă din anul 1897, viaductul are 264 metri lungime și o înălțime de 100 metri! Pe lângă construcția impresionantă, viaductul oferă panorame impresionante, pe care nu trebuie sa le ratezi.

 

Lacul Roșu, bijuteria de la poalele muntelui Hășmașul Mare. Lacul s-a format în urma prăbușirii unui versant, la cutremurul din 23 Ianuarie 1838 și poartă denumirea de ,,Lacul Ucigaș", deoarece legenda spune că atunci când s-a produs surparea de teren, ar fi acoperit un sat, iar de la așa mult sânge (oamenii și animalele au fost omorâte), culoarea apei era roșie!

 

 

Cheile Bicazului. Maiestuozitatea pereților de stâncă, farmecul peisajelor sălbatice și puterea apei care a săpat zeci de milioane de ani, pentru a forma o capodoperă a naturii, te vor fascina. Noi am fost foarte impresionați de acest spectacol al naturii.

 

 

Auzisem de ,,Regina Apelor Minerale" (denumire câștigată după medalia primită la Târgul Internațional de la Viena - 1873), însă nu vizitasem niciodată, până acum, stațiunea înconjurată de Munții Gurghiu, Călimani și Bistrița! Chiar dacă stațiunea, de renume internațional, nu mai are strălucirea și importanța avută după jumătatea secolului al XVI-lea, o vizită la Borsec va reprezenta o plimbare superbă în care nu trebuie să ratezi: Poiana Zânelor și izvoarele minerale, amenajate sub formă de bazine, unde Gunther, un austriac aflat în pragul morții s-a vindecat în 6 săptămâni, iar apoi a deschis o fabrică de sticlă și de îmbuteliere a apei, pe care o vindea în Viena. Dacă ești într-o formă fizică bună și ai timp de o plimbare de @2 ore poți vizita și:

Grota Urșilor - un canion de travertin și Peștera de Gheață - unde te poți bucura de coloane de gheață, într-un culoar strâmt de stânci.

 

La 30 minute de Borsec, te poți bucura de una dintre cele mai frumoase cascade pe care le-am văzut în România, Cascada Mezotermală Toplita (singura cascadă cu apă termală din România). Culori schimbătoare și o apă bogată în calciu, ce atinge o temperatură de 27 de grade, sunt elementele ce fac din cascadă, monument al naturii! Aici îți recomandăm cu căldură să servești masa la Restaurant Izabella, Toplita. Vei avea parte de preparate delicioase și un restaurant frumos, cu tradiție și personal foarte amabil. Noi am testat ciorba de cartofi, ciorba rădăuțeană (cereți neapărat smântână extra), pizza și platou Izabella. Totul a fost delicios!

 

În drumul spre Praid, pe dealul Gordon, între Odorheiul Secuiesc și Praid, am admirat statuia ,,Inima lui Iisus", un loc ce îți aduce aminte de Rio, de care sincer nu auzisem până acum. Are 22 de metri, e construită din fier și oțel inoxidabil și vine cu o vedere panoramică superbă.

 

 

Salina Praid o oază de sănătate ce te va ajuta la relaxare, revigorare, înfrumusețarea pielii și în probleme de sănătate precum astm, bronșite sau chiar insomnii.

Sovata, o stațiune foarte ordonată și curată. Ce atracții sunt în Sovata Băi?

- Lacul Ursu - cel mai mare lac helioterm din lume, format în anul 1875, 25 mai, odată cu prăbușirea unei exploatări de sare umplută apoi cu apa pâraielor ce coboară pe versanții din apropiere. Forma lacului seamănă cu o piele de urs (de aici și denumirea), are 18 m adâncime și se deschide după jumătatea lunii Iunie. Pe lângă proprietățile curative unice ale lacului, nămolul de la baza lacului are proprietăți tămăduitoare

- Lacurile Aluniș, Verde, Negru, Roșu, Mierlei și Șerpilor (primele 2 sunt mai mari) toate cu ape clorurate & sodice (salinitate de 7 ori mai mare decât a oceanelor)

 

- Lacul Tivoli unde te poți plimba cu barca sau îți poți testa nivelul de adrenalină în Adventure Park-ul din imediata apropiere.

 

- Plimbare cu celebra Mocăniță sau cu trenulețul prin stațiune. Nu uita să admiri arhitectura și frumusețea stațiunii

 

- Relaxare la unul dintre SPA-urile hotelurilor.

 

Un ultim sfat de aici: Nu pleca din stațiune fără să guști un preparat tradițional, un langoș sau colacii kurtos!

 

Lacul Zetea, unde am avut parte de o panorama superbă, liniște și aer curat, ingredientele perfecte pentru reîncărcarea bateriilor.

 

Lacul Sf. Ana singurul lac vulcanic din Europa, un lac superb, aflat la 946 m altitudine. Culoarea lacului, verde închis, este dată de pădurile ce îl înconjoară. Odată ajuns aici, nu vei mai avea nevoie de prognoză meteo. Te vor ajuta cele 2 fisuri din munte. Dacă emanaţiile pişcă la nas, este semn că va veni ploaia, în caz contrar fiind semn de vreme frumoasă. Dacă acest fenomen are o explicaţie ştiinţifică, nu putem afirma acest lucru şi despre legenda lacului. Cel puţin una dintre ele, spune că Ana nu voia să se căsătorească cu tânărul ales de familie, doar pentru bogăţiile avute şi în noaptea nunţii s-a aruncat în lac, trupul ei nefiind găsit până în ziua de astăzi. Aproape de lac, poți vizita și Tinovul Mohoş, un alt loc superb ,,ascuns în natură”, cu o vegetaţie unică şi un crater plin cu apă.

 

Ne-am încheiat aventura cu autorulota, vizitând Cetatea Hărman, o cetate superbă, cu o istorie de peste 800 de ani, una din cele mai bine păstrate biserici din Țara Bârsei.

4 campinguri ce ne-au încântat

Camping Ursuleț – la poalele masivului Ceahlăul, un loc superb, foarte curat și cu multe facilități.

 

Camping Sâncel – cu o panoramă superbă, la malul lacului Zetea, vei putea să te plimbi cu caiacul, să pescuiești sau chiar să faci baie.

 

Camping Vasskert – aflat în Sovata, locul este foarte curat și reprezintă o oază de verdeață, lângă pădure și un râu de munte.

 

Camping Honigberg – peste drum de cetatea din Hărman, un loc plin de verdeață, liniștit și foarte curat.

 

Recomandarea farmacistului. Ce medicamente să nu îți lipsească dintr-o vacanță cu autorulota.

 

Lista de bagaje pentru o vacanță cu autorulota îți poate da bătăi de cap, însă atunci când o faci, trebuie să ții cont de 2 lucruri extrem de importante.

 1. Urmărește înainte să pleci prognoza meteo, din fiecare destinație și
 2. Pregătește-ți bagajul în funcție de tipul excursiei și itinerariul avut.

 

Din punct de vedere medical, 5 medicamente ce nu ar trebui să lipsească din bagaj sunt:

 1. Medicamentele antitermice și analgezice – pentru febră și durere
 2. Medicamente antidiareice și pentru rehidratare
 3. Medicament/Gel antihistaminic pentru înțepături
 4. Plasturi/Pansament/Fașă elastic
 5. Unguent/Pudră cicatrizante.

 

În funcție de tratamentele cronice sau problemele medicale personale, nu uitați să completați lista de mai sus cu medicamentele necesare. Nu uitați, medicamentele nu sunt bomboane! Cereți mereu sfatul specialistului, înainte de a lua un medicament.

 

Sperăm că ți-am dat o super idee. Dream Experiences îți dorește vacanțe memorabile și multă sănătate!

Despre noi și destinațiile superbe pe care le vizităm, poți afla urmărind conținutul nostru pe:

facebook: https://www.facebook.com/DreamExperiences

instagram: @dreamexxperiences și

web: https://dream-experiences.com/

Nu uita să dai un Like/Follow pentru a afla mereu despre noi locuri superbe și sfaturi complexe pentru vacanțe memorabile!

 

Comunități