https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Exerciții de relaxare împotriva durerilor menstruale

29 Jun. 2015
Exerciții de relaxare împotriva durerilor menstruale

Aproximativ jumătate din femei suferă de dureri de spate și abdomen în timpul menstruației. Calmarea durerilor menstruale se poate realiza prin mijloace naturale, cum ar fi sticlele cu apă caldă. Uneori însă, exercițiile fizice pot fi de ajutor pentru ameliorarea stării generale. Poate și dumneavoastră v-ați întrebat cum să scapiți de durerile menstruale, așa că prezentăm mai jos cinci exerciții menite să vă asigure o stare mai bună în zilele menstruației.

Exercițiul 1

Sprijiniți-vă în mâini și genunchi, lăsați capul să atârne și curbați spatele în sus. Inspirați și expirați. Mențineți poziția timp de cinci minute.

Exercițiul 2

exercitul 2

Întindeți încet capul în sus și curbați coloana în jos. Mențineți poziția timp de două minute.

Exercițiul 3

exercitul 3

Așezați-vă pe spate și ridicați picioarele în poziție întinsă. Ridicați bazinul și așezați o pernă sub bazin. Coborați din nou bazinul. Gâtul, umerii și brațele sunt relaxate pe podea. Întindeți picioarele în sus și mențineți. Rămâneți în poziția aceasta timp de câteva minute și respirați profund.

Exercițiul 4

exericitul 4

Așezați-vă pe spate. Aduceți picioarele îndoite la piept și cuprindeți-le cu brațele. Rotiți-vă ușor spre dreapta și spre stânga, inspirați și expirați.

Exercițiul 5

exercitiul 5

Așezați-vă pe burtă, întindeți brațul drept în prelungirea corpului și capul pe braț. Îndoiți piciorul stâng și aduceți genunchiul cât mai aproape de corp, până când poziția este comodă. Mențineți poziția câteva minute și respirați adânc pentru a ameliora durerile menstruale. Înainte de ridicare, întindeți-vă.

Comunități