Doneaza in farmaciile Alphega pentru Hope and Homes

Doneaza in farmaciile Alphega pentru Hope and Homes

Hope and Homes for Children, alături de comunitatea de farmacii independente Alphega și de Banca Transilvania, lansează modalitatea de donații cu cardul contactless în farmaciile Alphega, în sprijinul copiilor vulnerabili pe care Fundația îi susține să rămână alături de părinții lor, și departe de riscul instituționalizării.

30 de POS-uri dedicate, donate de Banca Transilvania către Hope and Homes for Children, au fost instalate în tot atâtea farmacii Alphega din 18 județe și București.

Donația de 5 lei poate fi făcută cu orice card contactless sau prin SMS.

Aici pui o masă caldă unui copil sărac. Donează 5 lei și ține copiii lângă părinți. Acesta este mesajul către donatori, care pot dona ușor, rapid și în siguranță în incinta farmaciilor Alphega selectate din județele Alba, Arad, Argeș, Brașov, Buzău, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș și municipiul București.

„Creșterea calității vieții oamenilor și a comunităților din care aceștia fac parte reprezintă unul dintre obiectivele principale ale farmaciilor Alphega. Ne bucurăm să putem oferi sprijin copiilor defavorizați și să îi ajutăm să rămână în mijlocul familiilor lor. Un gest simplu și o sumă simbolică pot hrăni un copil, nu doar fizic, ci și emoțional.  O donație de 5 lei are puterea de a schimba viața unui om. Încurajăm grija pentru sănătate, precum și grija pentru cei mai vulnerabili dintre noi.” declară Iulian Trandafir, CEO Alliance Healthcare România

De la începutul anului și până în prezent, 500 de copii vulnerabili au rămas acasă, lângă părinții lor, iar 166 de familii au rămas împreună, prin intervențiile Hope and Homes for Children. O casă construită sau consolidată, plata chiriei, a utilităților, alimente, medicamente, îmbrăcăminte și încălțăminte, produse de igienă, lemne pentru foc, rechizite sau tablete, pentru școala on-line - sunt doar câteva din intervențiile de urgență care au fost posibile și în perioada aceasta prin programul de Prevenire a separării copilului de familie.

„Din păcate, din ce în ce mai mulți copii au nevoie de ajutor, în această perioadă dificilă. Din fericire însă, noi - cei care putem ajuta - suntem și mai mulți. Ne-am dorit să putem implementa o modalitate simplă, rapidă și sigură de donație pentru susținătorii acestor copii - iar cele 30 de POS-uri pe care le găsiți în farmaciile Alphega sunt poate cel mai la îndemână mod prin care puteți ajuta. Donând 5 lei, puteți schimba în bine viața unui copil vulnerabil. Mulțumim partenerilor noștri, Farmaciile Alphega și Banca Transilvania, pentru că sunteți parte din această schimbare!”, declară Robert Ion, Director de Fundraising și Comunicare, Hope and Homes for Children România

La finalul anului 2020, Banca Mondială anunța că sărăcia extremă crește în această perioadă pentru prima dată în ultimii 22 de ani. În condițiile în care, în 2019, România se afla deja pe primul loc în UE, conform EUROSTAT, cu 1 din 3 copii care trăiau în risc de sărăcie și excluziune socială, situația devine din ce în ce mai alarmantă: în lipsa unui minim necesar pentru a supraviețui, copiii sunt separați de părinți și, inevitabil, ajung în centre de plasament sau în forme de protecție specială.

Lista farmaciilor Alphega unde se pot face donații este disponibilă pe alphega-farmacie.ro și pe hopeandhomes.ro
 

doneaza
Produse
Articole similare
Cat de simplu e sa ai cel mai puternic sistem imunitar.
Un sistem imunitar scazut duce la boala. Ce duce la un sistem imunitar scazut? Toate cele de zi cu z...
Citeste
Zece sfaturi pentru o viață lungă și sănătoasă
Fiecare își dorește să se mențină sănătos și în formă pentru cât mai mult timp. Cu ajutorul unu...
Citeste
De ce plangem cand taiem ceapa?
Stim cu totii ce se intampla cand taiem ceapa  - ochii incep sa lacrimeze, plangem de-a dreptul...
Citeste
Pubertatea - Tineri la pragul dintre copilărie și maturitate
Odată cu pubertatea, băieților începe să le crească barba. Mai importante decât schimbările fiziolog...
Citeste
De ce inchidem ochii atunci cand stranutam?
Fie ca vrem, fie ca nu, atunci cand stranutam „orbim” pentru cateva momente. Stranutul e...
Citeste
Cum va puteti bucura de iarna alaturi de cei mici?
Iarna inseamna bucuria primilor fulgi de zapada, a brumei, a mersului la sanius alaturi de parinti....
Citeste
Alege farmacia
Comandă