https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Disparitia albinelor are consecinte grave

14 Aug. 2015
Disparitia albinelor are consecinte grave

Cresterea numarului de decese cu 1,4 milioane de cazuri anual

Albinele joaca un rol major pentru agricultura – astfel ca disparitia lor va afecta semnificativ si omenirea. Un studiu recent arata ca disparitia acestor polenizatori harnici ar provoca o crestere in rândul cazurilor de decese cu 1,4 milioane de cazuri anual, deoarece vor fi culese mai putine fructe, legume si cereale. Urmarea acestor probleme in recolta s-ar traduce printr-o carenta de vitamina A si de vitamine solubile in apa, importante in special pentru femeile gravide si copii, dar si printr-o crestere a numarului afectiunilor sistemului circulator si a tipurilor de cancer.

Cercetatorii din cadrul universitatii Harvard au studiat efectele pe care le-ar avea disparitia albinelor si a altor insecte. Potrivit studiul publicat de revista de specialitate The Lancet, recolta de fructe la nivel mondial ar scadea cu 23%, recolta de legume cu 16 % si cea de nuci si cereale cu 22%.

In tarile in curs de dezvoltare, 71 de milioane de persoane sunt afectate de carenta de vitamina A. In cazul a 2.2 miliarde de oameni aceasta problema s-ar accentua. In plus, 173 milioane persoane ar fi afectate de carenta de acid folic si problema s-a accentua in rândul altor 1,23 miliarde de persoane.

Cercetatorii sunt de parere ca numarul cazurilor de decese ar creste anual cu 1,42 milioane. In cazul reducerii la jumatate a numarului de albine, cazurile suplimentare de decese ar fi de 700 000 anual.

Albinele si alte insecte joaca un rol important in productia de alimente la nivel mondial, de circa 35%, fapt pentru care disparitia lor in numar tot mai mare a constituit un subiect de ingrijorare in anii din urma. Cauza exacta nu se cunoaste, printre motive insa se numara folosirea pesticidelor in agricultura si pierderea habitatului natural al animalelor.

Comunități