Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Cum ne putem hrăni sănătos la birou și la școală

10 Apr. 2015
Cum ne putem hrăni sănătos la birou și la școală

Conform statisticilor recente, unul din doi angajați (45 %) alege să servească masa de prânz sub formă de sandwich. În plus, un sandwich este apreciat ca gustare și în rândul școlarilor.

De la un sandwich simplu la unul de lux

 

Cu puțină fantezie, putem transforma orice tartină simplă într-una de lux.

Prima etapă – pâinea

Pâinea reprezintă baza oricărei tartine, fiind sursa principală de carbohidrați, fibră vegetală și minerale. Gradul de sănătate al pâinii diferă în funcție de sortiment, și anume de făina din care aceasta este obținută.
Informați-vă atunci când cumpărați pâine, dacă pentru obținerea acesteia a fost folosit întregul bob de grâu, deoarece în coaja acestuia se află cele mai importante elemente din compoziție. Cu cât mai multă făină integrală, cu atât mai sănătoasă este pâinea. Semințele adăugate în pâine sunt și ele importante. Spre exemplu, semințele de susan conțin o cantitate mare de calciu. Semințele de floarea-soarelui și de dovleac conțin acizi grași nesaturați, care au un efect benefic asupra sistemului circulator.

Umpluturi mai variate

Cei care doresc să își satisfacă foamea într-o manieră sănătoasă, trebuie să acorde atenție umpluturilor pentru tartine. Un conținut echilibrat va asigura mai târziu o bună doză de concentrare, bună dispoziție și stare de bine. Scuza lipsei timpului nu se aplică aici: „30 de minute sunt suficiente pentru pregătirea umpluturii pentru o tartină. Timpul este suficient atât pentru a servi masa, cât și pentru a vă aduna forțele.”
Fie că este vorba de o pastă de brânză proaspătă cu nucă sau de o cremă de ardei, alimentele sănătoase pot transforma orice pâine într-una interesantă. Verdețurile proaspete, precum melisa sau germenii, conferă gust și vitamine.

Sandwich cu brânză

Persoanele care consumă cu plăcere tartinele cu brânză pot încerca oricând noi variante. În locul untului, puteți încerca umpluturi mai puțin grase, cum ar fi muștarul, sosul de roșii sau cel de mango, din care puteți unge un strat sub felia de brânză preferată. Sau, de ce nu: smochine și struguri într-o mână și tartina cu brânză în cealaltă – iată un trio perfect!

Atenție la alegerea mezelurilor

Atenție la alegerea mezelurilor, deoarece nu toate sunt sănătoase. Cele cu un conținut mai slab de grăsime, cum ar fi cele obținute din carne de pasăre, pește sau vită, sunt mai puțin dăunătoare pentru sânge decât cele obținute din carnea de porc. Cei care nu doresc să consume mezeluri pot apela la pește. Acizii grași din ton sau somon reprezintă o componentă importantă a membranelor din celulele nervoase ale creierului; astfel, cei care consumă pește își păstrează mintea clară chiar și după masa de prânz.

Sandwich special pentru școlari

Recunoaștem că nu este ușor să convingem școlarii de avantajele gustărilor nutritive. Cei mici sunt atrași de culorile intense, de gustările crocante și de diversitate. Atunci când brânza este decorată atractiv, șansele de convingere sunt mult mai mari decât amenințarea mamei de a nu-și uita sandwich-ul pentru școală. În mod ideal, gustarea din pauză ar trebui să constea din pâine integrală sau brânză proaspătă, șuncă sau salam dietetic. Pentru diversitate, încercați din când în când câte un sandwich vegetarian. Iaurtul, sana sau celelalte băuturi lactate reprezintă o bună sursă de minerale, zinc și iod.

Ingerasul creste pofta de mancare sirop, 200 ml, Dacia Plant
Ingerasul creste pofta de mancare sirop, 200 ml, Dacia Plant
Preț întreg 2100 lei
Preț cu card Alphega 0000
Economisești 0000

Comunități