Alege farmacia

Cocaina

Cocaina

Cocaina este un drog stimulant al sistemului nervos central cu potential deosebit de mare de dependenta, chiar de la prima incercare. Praful alb este obtinut printr-un proces chimic, prin folosirea frunzelor arborelui de coca. In trecut, cocaina era folosita in spitale ca substanta antinevralgica, in prezent insa este considerat unul dintre cele mai periculoase droguri. Praful alb este de regula prizat si le confera consumatorilor un sentiment extatic care se transforma foarte rapid in neliniste, nervozitate, stare de rau. Senzatia puternica de necesitate de a simti din nou o stare de fericire conduce astfel la dependenta. Si drogul crack este obtinut tot din cocaina, insa poate fi fumat. Crack este mult mai puternic si implica riscuri mult mai mari.

Efectul cocainei

Efectele directe ale cocainei sunt scaderea apetitului, cresterea ritmului respiratiei, a pulsului, stari de euforie si halucinatii, dar si stari de rau, frica, depresii, panica si paranoia. In cazul dependentelor pe termen lung, au fost observate simptome precum pierderea simtului de orientare, apatie, halucinatii si epuizare. De asemenea, printre indiciile dependentei de cocaina se numara urmatoarele: afectiuni ireversibile la nivelul ficatului, rinichilor si plamanilor, deteriorarea mucoasei nazale, boli infectioase, caderea dintilor, abcese si afectiuni de ordin sexual.

Cocaina se numara printre cele mai vechi si mai periculoase droguri din lume, un drog care a ruinat nenumarate vieti. Dependenta extrema face ca nimic sa nu mai conteze in afara procurarii drogului. Consumul de cocaina implica riscuri precum aderarea la un anturaj nepotrivit, criminalitate si prostitutie, pierderea locului de munca si chiar a familiei.

Produse
Articole similare
Administrarea corectă a antibioticelor
Termenul „antibiotic” este de origine greacă și semnificația acestuia s-ar putea traduce „împotriva...
Citeste
FEMEIA- sanatate si frumusete la toate varstele
Hormonii femini se numesc hormoni estrogeni si sunt produsi de ovare. Sunt responsabili pentru dezvo...
Citeste
Tulburarile menstruale in adolescenta
Pubertatea este etapa de dezvoltare a organismului intre perioada copilariei si varsta adulta. Debut...
Citeste
Efectul pozitiv al mișcării asupra colesterolului
Schimbarea obiceiurilor alimentare nu este întotdeauna o măsură suficientă. Prin practicarea regulat...
Citeste
Rinichii sunt filtrul natural al organismului
Rinichii filtrează zilnic aproximativ 180 de litri de apă, curățând astfel sângele de diverși produș...
Citeste
Actualități pentru utilizarea în siguranță a paracetamolului
Administrarea de paracetamol în sarcină poate determina tulburări de comportament la copii- sug...
Citeste
Comandă