Alege farmacia

Cele mai puternice alimente anti-cancer

Cele mai puternice alimente anti-cancer

Alimentele bogate în substanțe naturale, de tipul polifelonilor antioxidanți şi antiinflamatori, furnizează organismului resurse care acționează în sensul protejării celulelor de efectele radicalilor liberi şi a proceselor inflamatorii. Acestea contribuie la scăderea riscului de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, atunci când sunt integrate în dieta zilnică.

Merele – conțin fibre, polifenoli cu efect antiinflamator şi vitaminele A şi C, ce conferă protecție cardiacă, susțin funcționarea sistemului imunitar şi echilibrul microbiomului intestinal, protejând împotriva unor tipuri de cancer ale tractului digestiv.

Afinele şi fructele de pădure – conțin acizi fenolici, tanini, resveratrol, fibre, antocianine care le dau culoarea roșu-violet şi vitamina C, un mix de compuși benefici pentru sănătatea inimii, a creierului, pentru o vedere optimă şi protecție antitumorală.      

Crucifere: broccoli, conopida, varza kale – sunt considerate alimente anticancerigene, datorită prezenței în cantitate mare de glucozinolaţi (compuși cu sulf), acid fenolic, betacaroteni, vitaminele C şi K, mineralele calciu, magneziu şi mangan. Acestea pot inhiba creșterea celulelor canceroase și stimula moartea celulelor maligne în cancerul de colon, de sân, plămâni, esofag sau pancreas.

Morcovi – au un conținut crescut de vitamine A, E şi K, complexul B, mineralele mangan şi cupru, cu valoare antioxidantă, ce susțin funcționarea sistemului imunitar şi pot preveni cancerul de sân sau de prostată.

Roșii - unice ca sursă majoră de licopen, un carotenoid, produs fitochimic de culoare roșie, care poate reduce riscul de cancer de prostată, atunci când este preparat termic, în combinație cu o alimentație corectă şi un stil de viață sănătos.

Ceapă şi usturoi – valoarea antivirală, antifungică şi antibacteriană este conferită de alicină, substanță care, descompusă enzimatic, se transformă în glucozinolaţi, ce protejează împotriva cancerelor gastrice şi de prostată. Mai multe studii clinice sunt, însă, necesare pentru a se înțelege rolul celor două alimente în protecția anti-cancer.

Nucile şi alți sâmburi – sunt bogați în acizi grași esențiali Omega 3 şi 6, melatonină, tanini, fitosteroli cu rol protector pentru sistemul cardiovascular, fiind considerate alimente anticancerigene datorită efectului de reducere a stresului oxidativ, a inflamației şi a scăderii expresiei genice cancerigene.

Ceaiul verde – conține o serie de polifenoli şi compuși antioxidanți ce protejează împotriva cancerului: catehină, l-teanină, mangan şi cofeină. O ceașcă de ceai verde preparat la maximum 80°C conține doar ¼ din cantitatea de cofeină dintr-o ceașcă de cafea.      

Produse
Articole similare
Alimentatie sanatoasa pentru o sanatate de fier
Alimentatia corecta previne aparitia bolilor si contribuie la vindecarea acestora.Alimentatia necore...
Citeste
Cum sa-ti cresti rezistenta organismului.
Rezistenta la infectii a organismului este data de imunitate.Imunitatea are un rol esential in pastr...
Citeste
Recomandarile Alphega pentru o sanatate care invinge iarna
Intoarcerea la hrana naturala si evitarea sedentarismului sunt elementele cheie in lupta impotriva b...
Citeste
Cum sa pregatesti singur uleiuri aromate si condimentate
Uleiurile aromate sunt intotdeauna binevenite! Plantele aromatice cum ar fi rozmarinul, busuiocul, m...
Citeste
Feniculul. Și ceai, și condiment, și medicament
Feniculul este cunoscut de câteva secole, fiind folosit sub formă de condiment și plantă medici...
Citeste
Pepenele galben: bombă de vitamine sănătoase
Fie că este vorba de pepenele galben, de cel roșu, de pepenele Cantalup sau Galia, oferta din magazi...
Citeste
Comandă