https://comanda.alphega-farmacie.ro/primavara
Lifestyle si sanatatea femeii Lifestyle si sanatatea femeii

Ceaiul verde este benefic pentru persoanele cu sindrom Down

21 Jun. 2016
Ceaiul verde este benefic pentru persoanele cu sindrom Down

Substantele active imbunatatesc simtitor capacitatea de memorare

Se pare ca o substanta care se regaseste in ceaiul verde ajuta simtitor performanta creierului persoanelor cu sindrom Down. Acesta este rezultatul unui studiu publicat foarte recent de revista de specialitate "The Lancet Neurology". In urma unui test clinic desfasurat pe perioada unui an, pacientii au dovedit imbunatatirea simtitoare a capacitatii de memorare si de constientizare, potrivit declaratiilor oamenilor de stiinta: "Este primul tratament care are efect asupra capacitatii cognitive a persoanelor cu sindrom Down." Oamenii de stiinta independenti evalueaza rezultatele ca fiind foarte promitatoare. 

Autorii studiului sunt de parere ca rezultatele se datoreaza actiunii substantei epigallocatechina gallate (EGCG) care se regaseste in ceaiul verde. Aceasta imbunatateste interactiunea neuronilor din creier. La testul clinic au participat 84 de adulti cu sindrom Down. Jumatate din acestia au fost tratati cu substanta activa in timp ce celeilalte jumatati i-a fost administrat un preparat fara substanta respectiva.

Dupa un tratament de un an, prima grupa a demonstrat o imbunatatire clara a capacitatii de memorare a cuvintelor si a capacitatii de adaptare a comportamentului la circumstante. Cu cat perioada de administrare a preparatului a fost mai lunga, cu atat performanta lor a crescut. Efectele pozitive au putut fi observate chiar si dupa o perioada de sase luni de la sistarea testului.

Autoarea principala a stadiului, Mara Diersson, a subliniat faptul ca preparatul nu promite o vindecare a sindromului. "Insa ar putea constitui un instrument de imbunatatire a calitatii vietii persoanelor cu sindrom Down."

Sindromul Down – cunoscut si sub numele de Trisomie 21 – afecteaza, in medie, o persoana din o mie si consta intr-un defect genetic care reduce simtitor capacitatile cognitive ale pacientilor, fiind insotit si de alte probleme de sanatate.

Comunități