https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Ce sa mancati cand sunteti bolnav

24 Jan. 2019
Ce sa mancati cand sunteti bolnav

Probabil că ați remarcat deja faptul că apetitul scade considerabil când suntem bolnavi. Chiar și cele mai apetisante mâncăruri ne pot lăsa indiferenți atunci când starea noastră de sănătate nu este bună. Trebuie însă să realizăm că este important să ne hrănim bine și să rămânem hidratați pe durata bolii. Diferite tipuri de mâncare pot combate diferite boli. Iată mai jos o listă de recomandări de alimentație corespunzătoare câtorva afecțiuni mai des întâlnite:

Gripă și răceală

  1. Ceaiuri 

Ceaiurile de tumeric ameliorează durerile în gât, având proprietăți antiinflamatorii și antiseptice. De asemenea, se recomandă să beți ceai de echinacea pentru a scurta perioada simptomelor de gripă și răceală. 

  1. Mierea

Mierea este bogată în proprietăți antibacteriene și tratează tusea. 

  1. Citricele

Portocalele, lămâile și grepfruturile conțin vitamina C, care cresc imunitatea și luptă împotriva febrei.

Diaree și stări de vomă

  1. Ghimbirul

Ghimbirul poate fi folosit atât pentru salate, cât și pentru ceaiuri. Dacă veți considera că aroma este prea puternică, puteți adăuga niște miere în ceai.

  1. Bananele

Bananele sunt nu numai gustoase, dar și foarte sănătoase.

  1. Apa de cocos

Apa de cocos conține minerale precum sodium și potasiu și ajută la hidratarea organismului după stări de vomă și diaree. 

Constipație

  1. Fructe uscate

Fructele uscate precum caisele, smochinele, prunele conțin sorbitol, un laxativ natural, și se recomandă în cazul în care suferiți de constipație.

  1. Semințe de in

Datorită conținutului de fibră solubilă, semințele de in sunt recomandate în constipație. De asemenea, reprezintă o excelentă sursă de Omega 3.

Există însă și alimente pe care ar trebui să le evitați, precum lactatele, alimentele procesate, cafeina și alcoolul.

Comunități