Alege farmacia

Cardamom pentru un stomac linistit

Cardamom pentru un stomac linistit

Pe langa sofran si vanilie, cardamomul se numara printre cele mai costisitoare condimente din lume. Cardamomul face parte din aceeasi familie de plante ca si ghimbirul si este foarte apreciat in bucataria asiatica, unde este folosit pentru condimentarea preparatelor picante –cum ar fi curry indian– dar si in cafea si ceaiuri. In Europa, cardamomul este folosit cu precaderea in sezonul rece, pentru condimentarea turtei dulci si a vinului fiert.

Condimentul cardamom

In cazul cardamomului, facem diferenta intre cardamomul verde si cel negru. Ambele soiuri sunt folosite drept condimente, insa in preparate diferite.

Condimentul cardamom este obtinut in special din semintele plantei si partial din fructele uscate. Semintele de cardamom contin uleiuri eterice, care confera condimentului aroma specifica. De cele mai multe ori cardamomul este folosit in combinatie cu alte condimente, si nu in stare pura.

Cardamom verde si negru

Cardamomul verde are un gust dulceag-picant. Aroma lui este mult mai volatila, fapt pentru care ar trebui sa optati pentru capsule de cardamom in locul condimentului deja macinat. Pentru folosire, spargeti capsula si extrageti semintele. Atunci cand cardamomul este proaspat, semintele au o culoare verde, intensa. Odata uscate, semintele devin negre, uleioase. Cardamomul verde este folosit in preparatele indiene, in ceaiuri si cafele, dar si in preparate dulci.

Spre deosebire de cel verde, cardamomul negru are o aroma mai degraba amara, de aceea este rareori folosit in preparate dulci si mai degraba in cele sarate, in special in cele cu carne.

Actiunea cardamomului

Semintele de cardamom contin uleiuri eterice care influenteaza pozitiv sanatatea. Cardamomului i se atribuie in primul rand proprietati benefice asupra stomacului si intestinelor, deoarece stimuleaza digestia si combate balonarile. De asemenea, poate combate crampele si durerile de stomac. Ceaiul de cardamom este recomandat in special daca suferiti de dureri de stomac.

De asemenea, cardamomul poate combate si mirosul neplacut al gurii. Prin mestecarea semintelor, respiratia se imbunatateste. In unele culturi, cardamomul este mestecat dupa consumul de bauturi alcoolice sau pentru a ascunde mirosul de usturoi. In tarile arabe, cardamomul este mestecat si pentru proprietatile benefice pentru care le are asupra starii de spirit si pentru cele afrodiziace.

Dozarea si folosirea cardamomului

Cardamomul este folosit pentru condimentare in special in gastronomia asiatica si araba. Cardamomul negru este adaugat cu precadere in preparatele de carne, orez si legume. Cei care gatesc cu cardamom trebuie sa stie ca acesta isi dezvolta aroma in contact cu caldura. Asadar, ar trebui adaugat in preparate cat mai devreme in timpul pregatirii.

Cardamomul verde este folosit in preparate picante, cum ar fi masala, dar si in ceaiuri si cafea. Prin adaugarea de cardamom, preparatele sunt mult ai usor de digerat. In Europa, cardamomul este asociat cu sezonul rece si sarbatorile de Craciun, fiind nelipsit in retetele de turta dulce si vin fiert.

Produse
-10% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 2800 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
2520
lei
Economisești
-280
lei
-5% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 3000 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
2850
lei
Economisești
-150
lei
Articole similare
Farmacia homeopată din casa noastră
Farmacia homeopatăHomeopatia, respectiv tratamentul fără o substanță activă dovedită atrage sceptici...
Citeste
Ginkgo ajuta impotriva tulburarilor de concentrare
Arborele imens de Ginkgo , cu frunzele cu nervuri si forma de evantai apartine celor mai vechi speci...
Citeste
Efectele curative ale leurdei
Leurda, planta aromatica, se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare in ultimii ani. Planta p...
Citeste
Iedera și efectele sale benefice organismului
Iedera (Hedera helix) este folosită – în special sub formă de calmant al durerilor – încă din antich...
Citeste
Plante medicinale pentru o piele sănătoasă
Cresc într-adins la marginea potecilor, în păduri și poieni, sunt mici și ușor de trecut cu vederea....
Citeste
Sunatoarea: remediul natural impotriva indispozitiei
Tot mai multe persoane simt ca nu pot face fata solicitarilor profesionale si personale. Nervozitate...
Citeste
Comandă