Alege farmacia

Caisele, sanatate din belsug

Caisele, sanatate din belsug

Caisele, unele dintre primele fructe ale verii, oferă numeroase beneficii consumatorilor, fiind bogate în fibre, antioxidanți, vitaminele A, C și complex de B-uri, precum și beta-caroten, potasiu, cupru, fosfor și magneziu.

Beneficii ale consumului de caise
1. 
Caisele vă pot proteja vederea de  procesul îmbătrânirii, datorită carotenoidelor și luteinei pe care acestea le conțin. Acești nutrienți pot să protejeze retina de efectele luminii albastre. Beta-carotenul (cel care dă fructului culoarea galben-portocalie) este un precursor al vitaminei A, astfel încât corpul poate fabrica din acesta vitamina A, necesară sănătății ochilor.
2. Consumul de caise vă poate proteja de inflamații, datorită conținutului ridicat de catechine, care contribuie la sănătatea vaselor de sânge și la un control mai bun al tensiunii.
3. Caisele sunt o bună sursă de fibre insolubile și solubile, susținând sănătatea sistemului digestiv și ținerea sub control a nivelului de colesterol din sânge. Fibrele întârzie deplasarea alimentelor prin tractul digestiv, oferind mai mulți nutrienți florei intestinale și contribuind la dezvoltarea unui microbiom echilibrat. O caisă conține aproximativ 0,7 gr de fibre, așadar se recomandă ca porția să cuprindă 2 sau 3 fructe.
4. Conținutul ridicat de antioxidanți contribuie la neutralizarea radicalillor liberi, prevenirea diabetului și a bolilor de inimă.
5. Consumul de caise are efecte pozitive asupra pielii. Factorii de mediu își pun amprenta asupra sănătății tenului, producând iritații, riduri premature, probleme dermatologice. Alimentele cu un conținut ridicat de antioxidanți, printre care și caisele, sprijinӑ producția de colagen, important pentru elasticitatea pielii.
6. Caisele sunt hidratante, astfel încât, chiar și atunci când nu beți suficiente lichide, puteți suplini lipsa prin consumul de fructe. După exerciții fizice intense, caisele pot ajuta nu doar prin hidratarea atât de necesară, ci și prin înlocuirea electroliților pierduți.

Caisele uscate prezintă propriile avantaje, de la termenul de expirare extins, până la gradul de concentrare al fibrelor și nutrienților, fapt care le face potrivite pentru menținerea tranzitului intestinal și pentru a fi consumate atunci când aveți nevoie de un impuls energetic (ca de exemplu, la o drumeție pe munte).  În plus, conținutul ridicat de fier le recomandă în cazul persoanelor anemice, iar conținutul de boron contribuie la sănătatea sistemului osos. Caisele uscate nu sunt recomandate atunci când doriți să slăbiți, iar aportul de vitamina C este redus.

Produse
Articole similare
Alimentatie sanatoasa pentru o sanatate de fier
Alimentatia corecta previne aparitia bolilor si contribuie la vindecarea acestora.Alimentatia necore...
Citeste
Cum sa-ti cresti rezistenta organismului.
Rezistenta la infectii a organismului este data de imunitate.Imunitatea are un rol esential in pastr...
Citeste
Recomandarile Alphega pentru o sanatate care invinge iarna
Intoarcerea la hrana naturala si evitarea sedentarismului sunt elementele cheie in lupta impotriva b...
Citeste
Cum sa pregatesti singur uleiuri aromate si condimentate
Uleiurile aromate sunt intotdeauna binevenite! Plantele aromatice cum ar fi rozmarinul, busuiocul, m...
Citeste
Feniculul. Și ceai, și condiment, și medicament
Feniculul este cunoscut de câteva secole, fiind folosit sub formă de condiment și plantă medici...
Citeste
Pepenele galben: bombă de vitamine sănătoase
Fie că este vorba de pepenele galben, de cel roșu, de pepenele Cantalup sau Galia, oferta din magazi...
Citeste
Comandă