Bogatii surprinzatoare de la ciresar

Bogatii surprinzatoare de la ciresar

Cireșele sunt unele dintre cele mai iubite fructe ale verii. Dulci, amărui, răcoritoare, zemoase și crocante, cu o multitudine de nuanțe de roșu și de arome. Le urmează vișinele, dulci-acrișoare, preferate mai ales în tarte și compoturi. Iată de ce este important să le consumăm proaspete și să ne bucurăm de ele cât mai mult.

Cireșele

Beneficiile cireșelor rezidă în valorile lor nutritionale, acestea fiind bogate în vitamina C și potasiu, precum și fibre, vitaminele B și K, magneziu și cupru, polifenoli antioxidanti și antiinflamatori. 100 de grame de cireșe asigură 10% din doza zilnică recomandată de Vitamina C, respectiv 5% din cea de potasiu.

Vitamina C este esențială pentru susținerea sistemului imunitar și a sănătății pielii, în timp ce potasiul este necesar pentru contracția musculară, funcția nervilor, reglarea tensiunii arteriale și multe alte procese. Fibrele ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos, prin alimentarea florei intestinale, la rândul ei responsabilă pentru producerea serotoninei, ce reglează somnul, apetitul și starea de bine.

Polifenolii, compușii antiinflamatori și antioxidanti din cireșe ajută în combaterea stresului oxidativ, a degenerării celulare și a îmbătrânirii premature. O dietă bogată în polifenoli reduce inflamația musculară determinată de efortul fizic, simptomele artritei și gutei, protejează inima și susține lupta împotriva diabetului.  

Vișinele
Verișoarele mai acrișoare ale cireșelor sunt foarte bogate în Vitaminele A, B, C și K, 100 de grame de vișine asigurând peste 40% din doza zilnică recomandată de Vitamina A, 17% din cea de Vitamina C și 3% din cea de Vitamina K. Acestea susțin sistemul imunitar și protejează căile respiratorii de infecții. Calciu, fier, potasiu, cupru și magneziu sunt regăsite în cantități mari în vișine, asigurând o bună funcționare a inimii și muschilor, alături de o recuperare mult mai rapidă ca urmare a efortului fizic susținut. Triptofanul și antocianinele favorizează producerea de melatonină, cea care ajută la îmbunătățirea calității și duratei somnului.

Vișinele reprezintă surse importante de compuși antioxidanți și antiinflamatori, care susțin sănătatea și regenerarea celulară, în special la nivel nervos și la cel al creierului. Studiile au demonstrat că sucul natural de vișine are efecte benefice în cazul atacurilor de gută, prin purificarea sângelui de acumulările de acid uric, dar și în cazul simptomelor artritei.

În concluzie, consumați cireșe și visine crude, sau ca suc proaspăt stors. Congelarea și uscarea sunt cele mai sănătoase metode de conservare a fructelor.

Produse
SALES
Baraka 450 mg capsule moi
Utilizat pentru a creste natural puterea de aparare a organismului la toate varstele.
SALES
Hepatoprotect 60 capsule
Protejeaza natural ficatul, datorita actiunii antioxidante a dozei optime de silimarina.
SALES
ABC Derm gel spumant 100 ml
Este o baza usoara de curatare care nu agreseaza pielea, respectand echilibrul acesteia.
SALES
Korill 500 mg 30 capsule moi
Uleiul de krill asigura functionarea sistemului cardiovascular, prin reglarea nivelului de colesterol si trigliceride.
SALES
Detrical 2000IU, 60 capsule filmate
Supliment alimentar ce contine Vitamina D3 si contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.
SALES
KidsCare Superpower shower gel & shampoo 200 ml
Linie de produse special creata pentru a ingriji pielea delicata a copiilor.
SALES
Seboradin FitoCell sampon 200 ml
Seboradin ofera solutii pentru toate tipurile de par si probleme ale scalpului.
SALES
Tonimer Lab Hipertonic spray 125 ml
Gama completa pentru sanatatea si igiena tractului respirator, destinata tuturor categoriilor de varsta.
Articole similare
Alimentatie sanatoasa pentru o sanatate de fier
Alimentatia corecta previne aparitia bolilor si contribuie la vindecarea acestora. Alimentatia neco...
Citeste
Cum sa-ti cresti rezistenta organismului.
Rezistenta la infectii a organismului este data de imunitate. Imunitatea are un rol esential in p...
Citeste
Recomandarile Alphega pentru o sanatate care invinge iarna
Intoarcerea la hrana naturala si evitarea sedentarismului sunt elementele cheie in lupta impotriva b...
Citeste
Cum sa pregatesti singur uleiuri aromate si condimentate
Uleiurile aromate sunt intotdeauna binevenite! Plantele aromatice cum ar fi rozmarinul, busuiocul, m...
Citeste
Feniculul. Si ceai, si condiment, si medicament.
Feniculul este cunoscut de cateva secole, fiind folosit sub forma de condiment si planta medicinala....
Citeste
Pepenele galben: bomba de vitamine sanatoase
Fie ca este vorba de pepenele galben, de cel rosu, de pepenele cantalup sau galia, oferta din magazi...
Citeste