https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Berea fără alcool

03 Aug. 2015
Berea fără alcool

În urmă cu 20 de ani, fabricile de bere din Germania au lansat pe piață berea fără alcool, urmând un trend care pe atunci începea să prindă contur: dorința de a rămâne în formă fizică și mentală.

În prezent, consumatorii de bere pot alege între 70 de mărci diferite. Fie că este vorba de berea hamei de grâu sau de specialități precum Kölsch (berea tradițională din Köln) sau Alt. Berea fără alcool este la fel de variată, câștigând tot mai mulți fani. Consumul anual de bere fără alcool se ridică la 2,5 milioane hectolitri.

Ce conține berea fără alcool și cum este eliminat alcoolul?

Ca și celelalte beri, și berea fără alcool este produsă în conformitate cu prevederile sanitare în vigoare, fiind obținută din hamei, malț, drojdie și apă. În timpul procesului de fabricație, aceste materii prime fermentează, formând alcool în mod natural, care este apoi eliminat prin două procese diferite.

Berea fără alcool conține alcool

Un rest infim de alcool este păstrat pentru gust chiar și în această bere fără alcool. Din punct de vedere legal, o băutură poate fi descrisă ca fiind nealcoolică dacă procentul de alcool din conținutul acesteia este mai mic de 0,5.

Potrivit acestei reglementări, chiar și sucul de fructe poate să conțină alcool, însă într-o cantitate atât de mică încât să nu influențeze consumatorul, nici pe cei deosebiți de sensibili precum persoanele bolnave și copiii.

În cazul berii cu un procent de alcool mai mic de 0,5%, acest fapt este asigurat. Majoritatea mărcilor de bere fără alcool sunt disponibile cu un procent cuprins între 0,35% și 0,48% vol. alcool.

Comunități