https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle si sanatatea femeii Lifestyle si sanatatea femeii

Bautura sanatoasa din paine fermentata

16 Dec. 2016
Bautura sanatoasa din paine fermentata

Bauturile din paine fermentata (asemanatoare borsului) sunt populare in zona rasariteana a Europei. Bautura Brottrunk (R) detine proprietatile benefice pentru sanatate si poate combate probleme precum constipatia, afectiunile intestinale, dar si raceala.

Bautura probiotica

Bautura Brottrunk se numara printre alimentele probiotice. Acestea contin microorganisme care ajung vii in intestine. In plus, trebuie sa fie suficient de rezistenta la sucul gastric si la acidul biliar cat si la enzimele digestive. Printre probiotice se numara bacteriile lactobacillus si bidifus. Bautura probiotica Brottrunk contine bacterii lactobacillus reuteri.

Efecte benefice pentru sanatate

Un studiu efectuat asupra soarecilor, a indicat o scadere a nivelului de colesterol, respectiv preintampinarea  cresterii nivelului de colesterol. Spre deosebire de majoritatea bacteriilor lactice, efectul de scadere asupra colesterolului a continuat sa se mentina inclusiv dupa incetarea consumului de probiotice. Asadar, lactobacillus reuteri are un efect pe termen lung asupra nivelului colesterolului din sange. Acizii lactici care se regasesc in bautura Brottrunk intaresc sistemul imunitar, stimuleaza tranzitul intestinal si digestia.

Ingrediente

Bautura Brottrunk este benefica si in tratarea unor afectiuni cronice precum neurodermita sau psoriazisul. In plus, Brottrunk este bogata in minerale precum zincul, in fier si mangan si contine vitaminele B1, B2 si B12.

Brottrunk este obtinuta din numai doua materii prime: apa si paine din faina integrala. Fermentatia provocata de bacteriile lactice da nastere acizilor lactici care conduc la randul lor la o scadere a valorii pH, fiind cea care asigura gustul acru specific al acestei bauturi.

Istoria acestei bauturi

Traditia fermentarii painii cu apa provine din Rusia. Amestecul obtinut (Kwass) este foarte bogat in alcool, iar traducerea ar insemna "bautura acra". Bautura Brottrunk disponibila in magazine este obtinuta prin acizi lactici, asadar nu contine deloc alcool. Pentru a asigura mentinerea proprietatilor benefice ale bauturii, se recomanda consumul unui pahar pe zi.

Prin numai cele 6 kilocalorii la 100 ml pe care Brottrunk le contine, fac ca aceasta bautura sa fie ideala in timpul dietelor.

Comunități