https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle si sanatatea femeii Lifestyle si sanatatea femeii

”Back to Basic” – trenduri de fitness și sănătate aproape uitate

14 Nov. 2017
”Back to Basic” – trenduri de fitness și sănătate aproape uitate

Trendurile retro revin nu doar în modă, ci și în fitness și sănătate. Tot mai multe persoane optează pentru metode de fitness simple, în contrast cu rutina aglomerată de peste zi.

Coarda

Anii ‘80: serialul Dallas era în mare vogă la televizor, iar Jane Fonda punea bazele primelor cursuri de aerobic. Săritul corzii începea să devină popular. Și în prezent luptătorii de box, și nu numai, continuă să sară coarda în timpul antrenamentelor, nu doar pentru prelungirea rezistenței, dar și pentru o viteză mai mare în mișcări. Săritul corzii a devenit între timp un sport recunoscut.

Dacă vi se pare că săritul corzii nu sună destul de modern, ce-ați spune de "Rope-Skipping"? Săritul corzii vă garantează buna dispoziție, iar mișcările ritmice ajută la scăderea nivelului hormonilor de stres din organism.

Cercurile de plastic hula hoop

Cercurile hula hoop și-au câștigat popularitatea în anii ‘50, când nu doar copiii erau fascinați de ele, ci și adulții.

Mișcările rotative prin care se încearcă menținerea cercurilor la nivelul abdomenului sunt ideale pentru topirea caloriilor, accentuarea musculaturii trunchiului și o siluetă de invidiat.

Benefic pentru sănătate: studiile au demonstrat că așa-numiții ”colaci de salvare” din jurul taliei sunt foarte periculoși pentru sănătate, deoarece contribuie la creșterea riscului bolilor cardiace și ale sistemului imunitar, mai mult decât depunerile de grăsime din celelalte zone ale corpului.

Mai multă forță cu terapia Kneipp

Terapia Kneipp devine din ce în ce mai cunoscută. Metodele au fost dezvoltate de un pastor bavarez în secolul al 19-lea, care obișnuia să facă bai terapeutice în apa rece a Dunării. Terapia se bazează pe cinci principii de bază:

  • folosirea apei;
  • mișcare;
  • alimentație;
  • plante medicinale;
  • un stil ordonat de viață.

 

Dușurile alternative calde-reci fac parte din metoda sa. Trecerea de la apă caldă la apă rece întărește sistemul imunitar și stimulează sistemul circulator. Anumite aplicații Kneipp sunt folosite pentru tratarea durerilor de cap și reducerea simptomelor asociate stresului. Cei interesați ar trebui să discute mai întâi cu medicul de familie sau să caute un specialist în terapia Kneipp. Aceștia cunosc metodele optime pentru relaxare și factorii cărora trebuie să le acordați atenție. Trendul ”back-to-basic” demonstrează că pot fi obținute rezultate semnificative și cu resurse puține.

Comunități