https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle si sanatatea femeii Lifestyle si sanatatea femeii

Aplicații pentru un somn mai bun (acasă sau în concediu)

Anca Stănilă
de Anca Stănilă
Health Writer | 24 Oct. 2023
Aplicații pentru un somn mai bun (acasă sau în concediu)

Utilizarea dispozitivelor mobile, privitul la televizor, ruminaţiile şi alte gânduri, stresul, dar şi anxietatea legată de ratarea orei de trezire pot contribui la insomnie, incapacitatea de a adormi la loc şi chiar de a vă trezi la timp. Schimbarea fusului orar cu două sau mai multe ore, în concedii sau în călătoriile de serviciu poate deregla, de asemenea, ritualul de somn, şi conduce la stări de oboseală, nervozitate, lipsă de concentrare şi chiar tulburări gastrice. Aplicaţiile mobile dedicate somnului sau adaptării la un nou fus orar sunt extrem de utile persoanelor care se confruntă cu dificultăţi de a dormi. A nu se utiliza ca pretext pentru accesul la dispozitive!

Better Sleep: Relax and Sleep – abordează o multitudine de aspecte ce pot împiedica accesul la somn de calitate: tinitus, ruminaţii, stres şi anxietate, prin intermediul sunetelor de diferite tipuri, inclusiv ASMR, tonuri binaurale şi meditaţie. De asemenea, utilizează date despre tipul şi timpul de somn, alte activităţi dar şi sunete înregistrate cu ajutorul telefonului mobil, pentru a vă ajuta să întelegeţi şi să vă optimizaţi somnul.

Sleep Cycle – Sleep Tracker – se bazează pe înregistrarea sunetelor din dormitor: sforăit, mişcari în pat, respiraţie şi chiar vorbit, pentru a stabili fazele somnului şi a vă putea trezi în siguranţă, în faza de somn uşor, care permite o trezire mai facilă şi o stare mai energică ulterior. Dispune de o bibliotecă de povești, ghiduri de relaxare și sunete calmante, special concepute pentru a vă ajuta să adormiți mai ușor.

Snore Lab: Record Your Snoring – sforăitul poate provoca insomnie şi poate sugera existenţa altor probleme de sănătate sau chiar a episoadelor de apnee de somn. Aplicaţia înregistrează, măsoară și urmărește sforăitul din timpul somnului, ajutând utilizatorii să descopere modalități eficiente de a reduce sforăitul prin tehnici referitoare la stilul de viaţă sau remedii aplicate local.

Aceste aplicaţii permit, fie un timp de 7 zile pentru testare gratuită, fie o serie limitată de opţiuni gratuite, restul fiind contra cost.

Timeshifter – schimbarea fusului orar, în timp foarte scurt, presupune un mare efort de readaptare a ritmului circadian. Aplicaţia este dezvoltată în baza celor mai recente studii în domeniul neuroştiinţelor şi al somnului, pentru a a livra o abordare personalizată care ţine cont de modelul de somn, cronotipul, itinerariul și o serie de preferințe personale ale fiecărui utilizator. Aplicaţia presupune introducerea orarului şi a itinerariului de zbor, în baza cărora va livra planul de adaptare la noul fus orar, ce implică: expunerea la lumină şi consumul de cofeină versus evitarea cofeinei şi somn. Primul plan este gratuit, următoarele fiind contra cost.

Anca Stănilă
Anca Stănilă
Health Writer

Anca este Health Writer, cu o experienţă de peste 4 ani în scriere de materiale despre sănătate, wellbeing şi fitness şi certificare în Medical Writing şi Inteligenţă Artificială. A absolvit Facultatea de Sociologie şi Asistență Socială, cu specializarea în Comunicare şi Opinie Publică. Se ghidează după principii de viaţă sănătoasă şi bunăstare fizică şi mentală. Colaborează cu Alphega Farmacie din anul 2019, este freelancer, pasionată de scris, călătorii, romane filozofice, utopii și fantasy.

Comunități