https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Aplicaţii pentru o alimentaţie sănătoasă şi formă fizică excelentă

20 Jun. 2022
Aplicaţii pentru o alimentaţie sănătoasă şi formă fizică excelentă

Planuri personalizate de nutriţie, antrenamente atractive, obiective uşor de stabilit şi urmărit în timp – toate sunt accesibile pe dispozitivele mobile, datorită aplicaţiilor dezvoltate de nutriţionişti şi antrenori, disponibile în Google Play şi App Store. Motivaţia vӑ aparţine!  

Eat & Track - Calculator calorii, jurnal alimentar – aplicaţie în limba română pentru monitorizarea alimentaţiei, pe baza scanării codurilor de bare ale produselor, introducerii de fotografii, sau selecţiei de alimente similare din baza de date deja existentă. Este un mod facil de a ţine un jurnal de nutriţie ce include şi opţiunile de a personaliza obiectivele, de a selecta timpul alocat activităţii fizice dintr-o gamă extinsӑ de tipuri de exerciţii pe diferite niveluri de intensitate. Aplicaţia oferă acces la nutriţionişti din ţară, precum şi la sute de reteţe sănătoase ce conțin informaţii nutriţionale detaliate. Varianta PRO, contra cost, oferă și câteva extra opţiuni utile.

MyPlate Calorie Counter – aplicaţie dezvoltată de echipa din spatele website-ului www.livestrong.com, ce facilitează controlul asupra caloriilor obţinute din alimentaţie, şi modul în care le puteţi arde prin antrenamente scurte şi atractive. Aplicaţia oferă acces la o mulțime de funcții gratuite, pentru a vă ajuta să aveţi grijă de sănătate şi de tonifierea musculaturii. Vă puteţi urmări alimentația şi vă puteți antrena de acasă, cu ajutorul cunoştinţelor puse la dispoziţie gratuit de către specialişti în domeniu. Există şi opţiunea de abonament. 

Lifesum: Healthy Eating – aplicaţie cu interfaţă foarte prietenoasă şi ușor de utilizat, care corelează informaţiile despre alimentele consumate cu activitatea fizică efectuată în decursul unei zile, introdusă de către utilizator. Varianta de bază oferă multe opţiuni de urmărire a dietei, a caloriilor și macronutrienţilor consumaţi (carbohidrați, proteine și grăsimi). Diete precum paleo, ketogenică, diete de excludere a zahărului din alimentaţie, diete proteice, program de fasting, informaţii nutriționale detaliate (potasiu, sodiu, fibre, zahăr adăugat, grăsimi saturate, grăsimi nesaturate și colesterol) şi alte opţiuni pot fi accesate contra cost.

MyFitnessPal: Calorie Counter – aplicaţie care ofera o bază de date extensivă ce conține alimente recunoscute, atât pe bază de scanare a codului de bare cât şi prin introducerea manuală a denumirii. Este un instrument de urmărire a caloriilor (gratuit) şi a celorlalţi macronutienţi (contra cost). Secţiunea de antrenamente este contra cost, la fel ca şi opţiunea de a scana direct conţinutul farfuriei. Această funcţie face ca înregistrarea întregii mese să fie mult mai rapidă, furnizând rezultate în timp real, pe bază de inteligență artificială.

Comunități