https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle si sanatatea femeii Lifestyle si sanatatea femeii

Aplicații pentru memorie și minte ageră

Anca Stănilă
de Anca Stănilă
Health Writer | 23 Mar. 2023
Aplicații pentru memorie și minte ageră

Cheia succesului pentru un creier sănătos, memorie bună şi minte ageră este exerciţiul. Antrenamentul mental (citit, învăţat lucruri noi, jocuri mentale, scris de mână, participarea la dezbateri) facilitează procesele de gândire şi memorie, contribuind la neuroplasticitate. Aplicaţiile mobile oferă o multitudine de oportunităţi în acest sens: de la jocuri de tipul trivia, la jocuri de atenţie, provocări ale memoriei şi gândirii logice.

Lumosity – probabil una dintre cele mai cunoscute aplicaţii dedicate antrenamentului mental. Programul Lumosity constă în jocuri concepute pentru a exersa memoria, viteza şi flexibilitatea gândirii, limbajul, logica și rezolvarea problemelor. Aplicaţia include peste 40 de jocuri, provocări şi activităţi, oferind seturi personalizate şi informaţii despre tiparele cognitive ale utilizatorului. Aplicația este disponibilă în engleză, spaniolă, portugheză, franceză, germană, japoneză și coreeană.

Elevate – Brain Training Games – un program de antrenament al creierului conceput pentru a îmbunătăți concentrarea, memoria, abilitățile de vorbire, viteza de procesare, abilitățile de matematică etc. Fiecare utilizator primeşte un set de activităţi personalizate, care se adaptează în timp pentru a maximiza rezultatele. Aplicaţia se concentrează mult pe abilităţile de limbaj, exprimare, concizie, fluiditate şi îmbogăţirea vocabularului în limba engleză.   

NeuroNation – Brain Training – este un program de antrenare a creierului pe baze ştiinţifice, cu rezultate confirmate de către Departamentul de Psihologie al Universităţii Freie din Berlin, Germania. Aplicaţia, în varianta Premium, care este destul de costisitoare, dar oferă peste 35 de exerciţii motivante, contribuie la îmbunătăţirea memoriei, creşterea vitezei de gândire, a capacităţii de concentrare și chiar reducerea riscului de demență.            

Memory Lane Games – o resursă excelentă pentru vârstnici şi persoane cu demenţă sau cu boala Alzheimer, pe care o vor utiliza ceilalţi membri ai familiei sau îngrijitorii, vorbitori de limba engleză. Aplicaţia conţine o bibliotecă virtuală cu peste 1500 de jocuri trivia simple, gratuite, pe subiecte precum muzică, mâncare, istorie, animale de companie și locuri, concepute pentru a stârni nostalgie, amintiri fericite, conversații şi pentru a menţine creierul activ.

Aplicaţiile prezentate sunt create de către echipe de medici, experţi în neuroştiinţe şi psihologi, pornind de la cercetări ştiinţifice şi studii în domeniu. De aceea, pot fi utilizate gratuit, fie pe timp limitat, de 7 zile, fie pentru anumite elemente de bază, iar pentru mai multe opţiuni se achită diferite tipuri de abonamente. 

Lumosity

Elevate – Brain Training Games

NeuroNation – Brain Training

Memory Lane Games

Anca Stănilă
Anca Stănilă
Health Writer

Anca este Health Writer, cu o experienţă de peste 4 ani în scriere de materiale despre sănătate, wellbeing şi fitness şi certificare în Medical Writing şi Inteligenţă Artificială. A absolvit Facultatea de Sociologie şi Asistență Socială, cu specializarea în Comunicare şi Opinie Publică. Se ghidează după principii de viaţă sănătoasă şi bunăstare fizică şi mentală. Colaborează cu Alphega Farmacie din anul 2019, este freelancer, pasionată de scris, călătorii, romane filozofice, utopii și fantasy.

Comunități