https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Aplicații mobile pentru renunțarea la fumat

Anca Stănilă
de Anca Stănilă
Health Writer | 23 Mar. 2023
Aplicații mobile pentru renunțarea la fumat

Renunţarea la fumat este unul dintre principalele obiective pe care fumătorii şi le setează mai ales la finalul anului sau la început de An Nou, datorită multitudinii de benficii pentru sănătate şi bugetul personal, pe care le pot obţine reuşind acest lucru. Fie că sunteţi deja pe drumul fără tutun”, sau doriţi să porniţi acum, iată câteva aplicaţii pentru telefonul mobil, care vă vor sprijini în demersul către o viaţă mai sănătoasă. Aplicaţiile sunt disponibile în Google Play şi AppStore.

QuitNow! – este una dintre cele mai apreciate aplicaţii mobile pentru renunţarea la fumat, utilizată de milioane de oameni la nivel mondial. Aplicaţia pune în mod special accentul pe motivaţii şi realizări personale, oferă un canal de chat unde utilizatorii pot discuta cu ceilalţi membri şi se pot încuraja reciproc, indicatori de sănătate şi de economii personale pentru a observa mai uşor avantajele de a fi nefumător, precum şi o secţiune de răspunsuri la întrebări frecvente, un sistem tip robot ce răspunde la întrebări şi recomandări de cărţi antifumat. 

Smoke Free – susţine demersurile antifumat folosind peste 40 de tehnici fiabile şi de succes, dovedite ştiinţific. Aplicaţia oferă misiuni zilnice şi moduri de recompensă pentru reuşite, o modalitate de înregistrare a poftei de tutun, înţelegerea cauzei declanşatoare şi ce v-a ajutat să o depăşiţi, precum şi moduri de a vă stimula motivația. Opţiunea PRO dispune de extra-facilităţi, contra cost. Smoke Free este un dispozitiv medical de clasa I marcat CE în Spațiul Economic European.

Kwit – oferă conținut de calitate bazat pe metodologii psihoterapeutice (Terapia Cognitiv-Comportamentală) validate științific, de la organizarea şi analizarea poftelor, la selectarea unor strategii personalizate pe propriile nevoi, ce pot fi uşor respectate şi urmărite, sub formă de jurnal. Interacţiunea cu utilizatorii este facilitată de o interfaţă luminoasă şi pozitivă, cu mesaje motivaţionale, praguri de atins şi elemente specifice jocurilor.  În plus, aplicaţia oferă susţinere şi în vederea reducerii consumului de substitute de nicotină şi a ţigărilor electronice.

Ambele sisteme de operare dispun de aplicaţii mobile dezvoltate exclusiv pentru unul sau altul dintre ele. În acelaşi timp, există şi aplicaţii care oferă servicii suplimentare, precum interacţiunea cu psihoterapeuţi şi planuri de acţiune persoanlizate, ca urmare a achitării unei taxe lunare.

Aplicaţiile mobile reprezintă doar unul dintre instrumentele ce vă pot ajuta să renunţaţi la fumat. Discutaţi cu medicul dumneavoastră şi despre alte opţiuni pe care le aveţi, apelaţi la serviciile unui psihoterapeut sau la grupuri de suport antifumat.

 

Mai jos linkurile către fiecare dintre aplicaţii:

QuitNow! 

Smoke Free 

Kwit 

Anca Stănilă
Anca Stănilă
Health Writer

Anca este Health Writer, cu o experienţă de peste 4 ani în scriere de materiale despre sănătate, wellbeing şi fitness şi certificare în Medical Writing şi Inteligenţă Artificială. A absolvit Facultatea de Sociologie şi Asistență Socială, cu specializarea în Comunicare şi Opinie Publică. Se ghidează după principii de viaţă sănătoasă şi bunăstare fizică şi mentală. Colaborează cu Alphega Farmacie din anul 2019, este freelancer, pasionată de scris, călătorii, romane filozofice, utopii și fantasy.

Comunități