Alege farmacia

Alimente pentru un nivel optim de energie

Alimente pentru un nivel optim de energie

Mâncarea furnizează energie în moduri diferite. Alimentele dulci şi cele bogate în carbohidraţi simpli eliberează energie rapid, iar apoi ne simţim din nou obosiţi şi înfometaţi. Alimentele bogate în proteine, fibre, carbohidraţi complecşi şi grăsimi sănătoase satisfac foamea eficient, eliberând lent energie.

La micul dejun

Fulgi de ovăz – conţin carbohidraţi complecşi, sunt bogați în fibre, nutrienţi şi vitamine. Se digeră lent şi conferă un nivel constant de energie pentru câteva ore. Puteţi prepara un terci din fulgi de ovăz cu iaurt, fructe proaspete, nuci şi miere, pentru un mic dejun rapid, săţios şi sănătos.

Ouă – un ou conţine 6 grame de proteine, aminoacizi, vitamine şi minerale, şi are doar 70 de calorii. Asociaţi jumătate de avocado și o felie prăjită de pâine din făină integrală, pentru un meniu complet şi un nivel de energie care vă va permite să vă desfăşuraţi activităţile în mod optim.

Cafea – cofeina, alături de antioxidanţi şi vitamine, crește energia și vă menține alert, favorizând capacitatea de concentrare. Nu exageraţi şi nu consumaţi cafea după-amiaza, întrucât cofeina poate interfera cu ceasul biologic. 

Ceai negru – conţine mai puţină cofeină decât cafeaua, însă este bogat în antioxidanţi, vă oferă hidratarea de care aveţi nevoie şi vă ajută să vă mențineți alert. 

La prânz

Carne de pui – o porţie de piept de pui la grătar, cu legume proaspete sau fierte, vă va oferi energie pentru restul zilei fără a fi nevoie să suplimentaţi cu dulciuri. După o masă uşoară, fără carne grasă de porc sau de vită, paste făinoase sau orez alb, nu veţi simţi oboseala ce se poate instala după astfel de combinaţii alimentare.

Peşte gras – este bogat în acizi graşi esenţiali Omega-3, calciu, vitamina D şi proteine de calitate. Peştele gras susţine sănătatea inimii și funcţiile cerebrale, conferind de asemenea o senzaţie de saţietate, precum şi energie pe termen lung.  

Fasole, năut, linte – sunt o sursă perfectă de proteine, fibre şi magneziu, ceea ce determină o digestie lentă şi un nivel glicemic uniform pentru câteva ore, şi ajută celulele să producă energie. 

Gustări

Nuci, migdale şi sâmburi cruzi – conţin acid alfa linoleic (un precursor al acizilor Omega-3), utilizat de organism pentru a produce energie, precum și magneziu, calciu, şi vitaminele A, D şi E. O porţie de sâmburi, cât puteţi ţine într-o palmă, constituie o gustare sănătoasă întrucât furnizează energie şi nutrienți cu rol antioxidant. 

Fructe de pădure – conţin vitamine, antioxidanți și alți nutrienți care ajută la hrănirea și protejarea celulelor din corp, furnizând energie.

Ciocolata amăruie – susţine starea de bine şi funcţiile cerebrale datorită antioxidanţilor care îmbunătăţesc circulaţia sangvină şi sănătatea inimii.

Anca Stănilă, Content Writer

Anca a absolvit Facultatea de Sociologie şi Asistenţӑ Socialӑ, cu specializarea în Comunicare şi Opinie Publicӑ. Interesele ei sunt în zona capitalului uman, de la sӑnӑtate şi pânӑ la relațiile sociale pe care indivizii le dezvoltӑ încӑ din copilӑrie. Se ghideazӑ dupӑ principii de viaţӑ sӑnӑtoasӑ şi bunӑstare fizicӑ şi mentalӑ. Colaborează cu Alphega Farmacie din anul 2019, este freelancer, pasionatӑ de scris, cӑlӑtorii, romane filosofice, utopii şi SF. 

Produse
Articole similare
Alimentatie sanatoasa pentru o sanatate de fier
Alimentatia corecta previne aparitia bolilor si contribuie la vindecarea acestora.Alimentatia necore...
Citeste
Cum sa-ti cresti rezistenta organismului.
Rezistenta la infectii a organismului este data de imunitate.Imunitatea are un rol esential in pastr...
Citeste
Recomandarile Alphega pentru o sanatate care invinge iarna
Intoarcerea la hrana naturala si evitarea sedentarismului sunt elementele cheie in lupta impotriva b...
Citeste
Cum sa pregatesti singur uleiuri aromate si condimentate
Uleiurile aromate sunt intotdeauna binevenite! Plantele aromatice cum ar fi rozmarinul, busuiocul, m...
Citeste
Feniculul. Și ceai, și condiment, și medicament
Feniculul este cunoscut de câteva secole, fiind folosit sub formă de condiment și plantă medici...
Citeste
Pepenele galben: bombă de vitamine sănătoase
Fie că este vorba de pepenele galben, de cel roșu, de pepenele Cantalup sau Galia, oferta din magazi...
Citeste
Comandă