https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle si sanatatea femeii Lifestyle si sanatatea femeii

Alga chlorella detoxifică organismul

23 May. 2016
Alga chlorella detoxifică organismul

Chlorella vulgaris numită si Chlorella pyrenoidosa este o algă de apă dulce, folosită in general ca supliment alimentar datorită continutului deosebit de mare de nutrienti. In plus, chlorella este apreciată si datorită proprietătilor de detoxifiere pe care la are asupra organismului uman. Alga chlorella este disponibilă sub formă de tablete sau praf.

Chlorella vulgaris si Spirulina platensis

Chlorella vulgaris este o algă sferică, de mici dimensiuni, cu diametrul de doar cativa micrometri. Datorită cantitătii mari de clorofilă pe care o contine, alga se remarcă printr-o culoare verde foarte intensă. Chlorella se numără printre cele mai vechi forme de viată ale planetei. Se estimează că prezenta acesteia datează de peste două miliarde de ani. Datorită capacitătii excelende de adaptare, a reusit să facă fată celor mai diverse medii de viată, regăsindu-se aproape peste tot pe glob.

Ca urmare a gradului de poluare al apelor, aflat in continuă crestere, chlorella nu mai este recoltată din mediul natural, ci cultivată in medii artificiale, pentru a evita posibilele contaminări cu factori de poluare. Pe langă chlorella, spirulina platensis este o altă algă de apă dulce, foarte apreciată, cu efecte asemănătoare.

Chlorella: efect pozitiv in cazul carentelor de nutrienti

Chlorella este folosită cu precădere in situatiile in care se constată carente de nutrienti. Datorită continutui semnificati de nutrienti importanti, această algă de apă dulce poate fi folosită cu succes pentru tratarea acestor carente. Chlorella este si o sursă importantă de aminoacizi esentiale si acizi grasi esentiali, substante pe care organismul nostru nu le poate produce, fiind necesară administrarea lor prin alimente.

Acizii grasi esentiali au capacitatea de a curăta vasele sangvine si de a le proteja impotriva depunerilor de calcar. Datorită continutului mare de acizi grasi nesaturati, alga chlorella poate fi folosită ca măsură de prevenire a bolilor sistemului circulator precum arterioscleroza, hipertonia si valori ridicate ale colesterolului.

In plus, chlorella contine si o cantitate insemnată de vitamine, minerale si fibre vegetale, din care care amintim calciu, magneziu, fier si zinc. In plus, această algă de apă dulce este foarte bogată in vitaminele grupei B, beta-caroten si vitamina C.

Pe langă toti acesti nutrienti, chlorella este apreciată si pentru continutul important de clorofilă, care are un efect pozitiv asupra activitătii gastro-intestinale, protejand peretii celulelor impotriva daunelor oxidării. In plus, se pare că chlorella are efecte pozitive prin reducerea mirosului neplăcut al gurii si al organismului. Acest fapt se datorează clorofilei care neutralizează toxinele din organism, pe care le elimină apoi prin piele.

Detoxifierea organismului cu alga chorella

Un alt motiv pentru care alga chlorella este un aliment atat de apreciat, este acela că nu contine toxine. Peretele celular este format din mai multe straturi de celuloză, care permite algei să absoarbă toxine. Astfel, chlorella are capacitatea de a elimina xenobioticele si metalele grele din organism.

Pe langă leurdă si coriandru, alga chlorella reprezintă cea de-a treia posibilitate naturală de detoxifiere a organismului. Această algă este folosită, spre exemplu atunci cand organismul este suprasolicitat in urma vizitelor la medicul dentist si fixare de plombe de amalgam cu mercur, necesitand detoxifiere. Pană in prezent nu au fost constatate nici un fel de efecte secundare in urma consumului de chlorella. Ca si in cazul tuturor celorlalte medicamente, situatiile de intolerantă nu pot fi excluse 100%.

Pe langă functia de detoxifiere, alga chlorella este folosită tot mai frecvent in scopuri terapeutice. Studiile provenind din tările asiatice au demonstrat că persoanele care consumă chlorella in mod regulat, se bucură de un sistem imunitar mai puternic, fiind mai putin predispusi bolilor infectioase. In cazul administrării algei in scopuri medicale, se recomandă consultarea medicului curant in prealabil.

Produse cu Chlorella: intacte sau cu peretii celulari sparti?

In functie de scopul in care urmează să fie folosită, ar putea fi recomandată alegerea unui produs chlorella cu peretii celulari sparti. Pe de-o parte, peretii celulari ajută la colectarea toxinelor din organism, situatii pentru care se recomandă alegerea algelor intacte. Pe de altă parte, pe langă toxine, in peretii celulari sunt stocati si nutrienti importanti.

Persoanele care nu doresc să folosească alga pentru detoxifiere ar trebui să aleagă algele cu peretii celulari sparti. Astfel, nu doar că va creste si capacitatea de valorificare a nutrientilor, dar alga va fi si mai usor de digerat.

Comunități