Alege farmacia

Alergiile sezoniere

Alergiile sezoniere

Crina Coliban

Alergiile sezoniere sunt cele care determinӑ oamenii sӑ evite ieşirile în naturӑ, sӑ poarte mascӑ şi sӑ aibӑ dificultӑţi de respiraţie. Alte reacţii includ: strӑnut, mâncarimi, rinoree, tuse seacӑ, inflamaţii ale feţei la contactul prelungit cu polenul. Pe lângă tratamentele farmaceutice antihistaminice, anumite remedii naturale pot reduce simptomele.

Ghimbir. De mii de ani, planta aceasta a dovedit că ajută în numeroase probleme de sănătate, de la cele respiratorii pâna la cele digestive, însă studii recente au arătat cum ghimbirul poate să suprime producția de proteine pro-inflamatorii, așa că, indiferent că îl consumați crud sau uscat, veți observa, de fiecare dată, cum simptomele se ameliorează după ce mâncați ghimbir.

Alimente cu vitamina C: măceșe, cătină, acerola, citrice, ardei gras, roșii. Vitamina C poate scurta durata răcelilor și a gripelor și ameliora simptomele în cazul rinitelor alergice. Ea calmează iritația de la nivelul tractului respirator superior, așa că alege alimente pline de vitamina C când vrei să îți fie mai bine.

Turmeric. Este o minune alimentară care are atâtea beneficii încât am putea umple revista vorbind numai despre asta. Curcuminul, substanța de bază, este cunoscut ca un puternic anti-inflamator. El scade edemele, minimizează iritațiile, repară și vindecă. Poți lua turmeric în capsule sau în tincturi sau îl poți pune în mâncare, sub formă de praf. Indiferent cum alegi să îl mănânci, întotdeauna consumă-l împreună cu piper negru, pentru că piperul îi crește absorbția turmericului în organism cu 2000%!

Roșii. Roșiile conțin licopen, iar această substanță a dovedit și ea că scade inflamația. Pentru o bună absorbție și un efect mai puternic, roșiile ar trebui preparate termic, pentru ca licopenul să se digere rapid și eficient.

Somon sau alți pești cu Omega-3. Omega-3 este importantӑ pentru sănătatea noastrӑ fizică și psihică. Studiile dovedesc cum cu cât există mai mult EPA (acid eicosapentaenoic) în sânge, cu atât scade riscul de alergii, aceşti acizi ajutând, de asemenea, la relaxarea căilor respiratorii în timpul episoadelor alergice.

Produse
Articole similare
Alergia la albumina
Substanta care declanseaza alergia este de fapt inofensiva, insa sistemul imunitar al persoanei care...
Citeste
Cetirizina împotriva rinitei alergice
Substanța activă cetirizină aparține grupului de antihistaminice și este folosită în principal împot...
Citeste
Alergie la veninul insectelor
Prin intepatura, insecta isi elibereaza veninul in pielea umana. Apare imediat roseata, umflaturi sa...
Citeste
Alergia la acarieni
Alergia reprezintă o reacție exagerată a sistemului imunitar la factori din mediu, ceea ce determină...
Citeste
Cum se diagnostichează alergiile?
Dr. Mariana OlingheruMedic Specialist Medicină de FamilieSpecialist în Fitoterapie şi ApiterapieCifr...
Citeste
Tratamentul natural în alergii
Alimentaţia persoanelor alergicePersoanele care prezintă alergii trebuie să elimine definitiv alimen...
Citeste
Comandă