https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Activi si in forma primavara

13 Mar. 2014
Activi si in forma primavara

Odata cu aparitia primelor raze de soare si a caldurii, simtim din nou nevoie sa iesim in natura si sa reluam activitatile sportive. Insa de cele mai multe ori, ca urmare a lunilor de iarna, nu suntem pregatiti sa reluam miscarea, ne simtim obositi si fara vlaga. Gata cu scuzele – va prezentam cateva solutii!

Fara vlaga dupa sezonul de iarna

 

Faptul ca ne simtim lipsiti de vlaga si de antrenament dupa perioada de iarna se datoreaza mai multor motive:

 • Lipsa luminii in lunile de iarna si a razelor UV se resimte negativ atat asupra psihicului cat si fizicului. Odata cu cresterea zilelor, pe langa dezechilibrul ritmului noapte-zi, se produce si trecerea de la ora de iarna la cea de vara.
 • Alimentatia nediversificata si infectiile multiple de-a lungul lunilor de iarna se reflecta si in scaderea sistemul imunitar. La acestea se adauga deficitul de vitamine, minerale si microelemente.
 • Schimbarea de temperatura si acomodarea la perioada mai calda, mai luminoasa poate cauza dureri de cap, stari de ameteala sau afectiuni metabolice.

Combaterea asteniei de primavara

 

Aveti aici cateva sfaturi pentru a incepe cu bine anotimpul primaverii:

 • Iesiti la aer, in natura. Miscarea combate oboseala, creste pofta de viata si confera energie.
 • Inainte de startul sezonului de jogging sau a altui sport de anduranta, incepatorii ar trebui sa se prezinte la un consult medical, pentru examinarea incheieturilor, a inimii si a metabolismului.
 • Nu va suprasolicitati corpul. Inaintea oricaror activitati sportive, incepeti cu o incalzire, prin depunerea de efort mic spre mediu.
 • Incepeti antrenamentele printr-o incalzire si exercitii de gimnastica selective. Veti evita astfel intinderile de muschi si accidentarile.
 • Atunci cand simtiti dureri musculare sau articulare, intrerupeti antrenamentul. Exercitiile usoare de intindere pot destinde musculatura incordata.Daca durerile reapar, opriti antrenamentul si consultati medicul.
 • Schimbati dieta, alegand fructele proaspete, legumele si produsele din cereale integrale.
 • Beti multe lichide! Chiar si printr-o simpla plimbare in natura, corpul poate pierde pana la un litru de lichide. Pentru mentinerea proceselor metabolice si pentru eliminarea produsilor de descompunere, este absolut necesar un consum suficient de lichide.
 • Odata cu lichidele, corpul pierde si minerale. Printr-un litru de transpiratie sunt eliminate aprox. 35 mg magneziu si 300 mg potasiu. Pentru a echilibra pierderile, se recomanda consumul de tablete de minerale, fara calorii, disponibile in farmacii.
 • Consumul de vitamine, in special vitaminele E, C si betacaroten echilibreaza deficitele existente si prind radicalii liberi, daunatori tesuturilor.

Sa fii mereu in forma inseamna sa fii sanatos. De aceea specialistii Alphega vin in ajutorul tau cu sfaturi numai bune de pus in practica atunci cand faci miscare.

Scrie-ne un comentariu si spune-ne cat de utile au fost informatiile despre efectele pozitive ale miscarii si combaterea asteniei de primavara din articol.

Comunități