Alege farmacia

Pielea pacienților seniori

Pielea pacienților seniori

Pielea la vârsta a treia este diferită

 

Potrivit dermatologilor, mâncărimea pielii este deseori printre cele mai chinuitoare probleme cu care se confruntă pacienții din căminele pentru seniori.  Pielea persoanelor în vârstă diferă semnificativ de pielea tânără. Conținutul de umiditate și grăsime scade o dată cu înaintarea în vârstă, iar pielea începe să dezvolte o mâncărime. Îmbrăcămintea din materiale sintetice și spălarea pielii cu săpunuri lichide irită suplimentar pielea, care devine tot mai predispusă la infecții. Dr. Wolfgang Lensing, medic dermatolog care profesează în Hanovra, declara "Bacteriile abia dacă pot pătrunde într-o piele sănătoasă, cu un conținut suficient de grăsime. În cazul pielii pacienților în vârstă, bacteriile abia dacă întâmpină vreo dificultate în a pătrunde în organism prin piele".

 

Ce probleme pot apărea?

O dată cu înaintarea în vârstă, straturile de piele devin tot mai subțiri și mai sensibile. Administrarea de medicamente precum tratamentul pentru probleme cardiace sau calmantele determină o  transpirație în exces și mâncărime. Ca urmare a lipsei de mișcare, în ridurile pielii se formează eczeme, pe picioare încep să apară trombozele sau chiar ulcerații. Punctele de presiune reprezintă o altă problemă importantă în rândul pacienților în vârstă, în special în cazul celor imobilizați la pat, care nu se mai pot mișca independent sau în cazul cărora nervii nu mai pot transmite informația pielii, astfel încât cei afectați nu realizează momentul în care ar trebui să își schimbe poziția. "Persoanele în vârstă reprezintă cea mai mare provocare din punct de vedere medical, deoarece necesită îngrijire medicală foarte variată și nu ar trebui reduși la un minim de îngrijire", declară dr. Lensing. Care sunt cauzele pentru care un pacient nu își schimbă poziția? Este necesară mai întâi stabilirea motivelor de boală care se ascund în spatele problemei. Erorile de îngrijire nu constituie întotdeauna cauzele pentru ulcerații, de exemplu. Printre cauze se pot număra: sindromul dementei, anemiile, insuficiența renală, spre exemplu atunci când pacienții nu se hidratează suficient. Deseori testele de sânge sunt cele edificatoare.

 

Sarcina aparținătorilor

"De îndată ce aparținătorii observă modificări ale pielii, trebuie informat un medic specialist", recomandă dr. Lensing. În anumite cămine pentru seniori, există și medici dermatologi. Deseori, frecarea pielii și scărpinarea sunt reacții la lipsa contactului fizic și a izolării sociale.

Produse
Articole similare
Vara e un miracol daca stii ce sa faci.
Vara e momentul sa te razbuni pe iarna. Razbuna-te pe toti factorii care ti-au lasat pielea uscata,...
Citeste
Mesoterapia, aliatul împotriva stresului
Mesoterapia a fost dezvoltată în anii 50 de medicul francez Dr. Michel Pistor. Obiectivul acestuia c...
Citeste
Gomajul ajuta la regenerarea pielii
Pielea se reinnoieste constant. Celulele moarte de piele au un aspect palid si mat, sunt aspre si ne...
Citeste
Expunerea la soare si protectia solara
Soarele este important pentru sistemul nostru imunitar, pentru formarea vitaminei D si nu in ultimul...
Citeste
Expunerea la soare are si efecte benefice asupra organismului
Expunerea la soare are si efecte benefice asupra organismuluiSoarele este vital pentru existenta omu...
Citeste
5 recomandari anti-stralucire pentru ingrijirea pielii mixte sau grase
E vara si, pentru multe dintre noi, aceasta inseamna piele grasa. Nimic nu e mai neplacut decat o pi...
Citeste
Comandă