https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Frumusete si ingrijire Frumusete si ingrijire

Piele frumoasa si sanatoasa, dupa 50 de ani

26 Feb. 2021
Piele frumoasa si sanatoasa, dupa 50 de ani Frumusețea pielii reprezintă o preocupare majoră pentru femei, iar după vârsta de 50 de ani sunt recomandate anumite măsuri pe care le puteți lua pentru a vă simți confortabil în continuare. Pentru a susține necesitățile pielii în mod adecvat, trebuie considerate aspecte precum tendința spre uscare, refacerea mai greoaie a leziunilor, predispoziția la pigmentare, scăderea elasticității, vulnerabilitatea mai ridicată la efectele radicalilor liberi. Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru o îngrijire corespunzătoare:


Aspecte generale

1. Mergeţi la control dermatologic în mod regulat, deoarece după 50 de ani crește riscul de a dezvolta afecțiuni maligne ale pielii.

2. Hidratați-vă, monitorizați și tratați celelalte probleme de sănătate care afectează pielea (diabetul, boli ale rinichilor etc.).

3. Reduceți obiceiurile care accentuează ridarea pielii, precum fumatul.


Sfaturi pentru îngrijirea tenului

1. Folosiți exfolianți blânzi cu pielea – evitați produsele cu microplastice sau particule care pot irita tenul.

2. Aplicați serumul anti-aging prin tapare, nu prin frecare și întinderea pielii. Alegeți serumuri bogate în retinoide și vitamina C.

3. Hidratați pielea folosind produse bogate în acid hialucronic și glicerină. Dacă folosiți uleiuri minerale, aplicați-le pe un ten curat!

4. Pentru a evita ridurile „de somn”, care apar prin presarea feței de pernă în mod repetat, încercaţi sӑ dormiți cu fața în sus și evitați pozițiile laterale.


În aer liber

1. Protejați-vă zilnic de soare (purtaţi pălărie, utilizaţi cremă de protecție solară SPF 30)

2. Evitați produsele parfumate (colonii, cremă, loțiuni, deoarece contribuie la uscarea sau iritarea pielii).

3. Evitați expunerea la temperaturi extreme (caniculă, ger).


Rutina de îngrijire a corpului

1. Înlocuiți săpunul de duş solid cu unul lichid, cremos și emolient.

2. Folosiți apă caldă, nu fierbinte, pentru a proteja straturile naturale protective şi a evita uscarea ale pielii.

3. Înlocuiți lufele sau bureții aspri de baie cu un material textil, delicat, care nu irită pielea.

4. Când ați terminat dușul, nu vă uscați complet pielea – mai lăsați un pic de apă, deoarece, atunci când aplicați crema de corp, va contribui la hidratarea pielii.

5. Aplicați cremă de corp fără parfum, pentru piele uscată, în cel mult 3 minute de la ieșirea din duș. Puteți folosi creme de corp și pe parcursul zilei, ori de câte ori simțiți că pielea este uscată.

Nu în ultimul rând, pentru a vă pune în evidență frumusețea, luminați-vă privirea. Cum? Acceptați-vă, iubiți-vă și zâmbiți din toată inima celor din jurul dumeavoastră!


Comunități