Alege farmacia

Ce nu știai despre epilarea definitivă

Ce nu știai despre epilarea definitivă

Mai puţin timp dedicat epilării, mai mult timp pentru tine, piele mai fină şi eliminarea definitivă a firelor de păr sunt câteva dintre mirajele reclamelor la procedurile de epilare definitivă. 

Iată ce trebuie să ştii, înainte de a apela la această metodă de epilare corporală:

Epilarea definitivă chiar este „definitivă”?

Epilarea definitivă presupune acţionarea la nivelul foliculului pilos cu un fascicol de lumină ce poate fi: laser (lumină amplificată şi stimulată prin emisia de radiaţii) cu o singură undă de lumină emisă la o anumită lungime, ţintit asupra rădăcinii sau IPL (lumină intens pulsată), ce utilizează un spectru larg de lungimi de undă a luminii, ghidate spre o zonă ce cuprinde mai multe rădăcini ale firelor de păr. Lumina intensă încălzeşte foliculul la temperaturi foarte înalte, iar acesta este distrus după mai multe şedinţe, ce pot avea loc la intervale de 4-6 săptămâni.

După un anumit timp, foliculul se reface, iar firul de păr creşte la loc. Astfel, după primele 8-10 ședinţe în cazul IPL şi 4-6 ședinţe în cazul tehnologiei laser, sunt necesare 1-2 ședinţe de întreţinere anual. Epilarea definitivă nu este definitivă, însă efectul este mai îndelungat decât cel al altor metode.

Eficienţa epilării definitive şi limitele sale

Cele mai bune rezultate se obţin la adulţii cu tenul deschis la culoare şi firele de păr groase, de culoare închisă. Lumina este captată mai bine de foliculul închis la culoare, aceasta acţionând la nivelul melaninei, aşadar părul blod sau alb nu va putea fi eliminat decât în mică măsură. Pielea închisă la culoare sau bronzată creşte riscul de disconfort, arsuri tegumentare şi iritaţii cutanate.

Epilarea definitivă cu laser va fi efectuată cu cel puţin 7 zile înainte de expunerea la soare, iar cea cu IPL nu se recomandă pe perioada verii. Pielea bronzată se va epila după ce pielea se va depigmenta, pentru evitarea arsurilor. În plus, se va evita smulgerea firelor de păr cu cel puţin o lună înaintea procedurii, în caz contrar raza de lumină va fi ineficientă. 

Contraindicaţii în epilarea definitivă

Persoanele care suferă de boli autoimune (diabet de tip 1, tiroidită autoimună, vitiligo, psoriazis, lupus eritematos), nu trebuie să se expună la lumina intens pulsată, aceasta putându-le agrava afecţiunile. 

Alunițele, tatuajele sau alte leziuni cutanate trebuie protejate în timpul procedurilor. Nu se realizează proceduri de epilare definitivă la femei însărcinate sau care alăptează şi la pacienţii cu istoric de neoplazii.

Orice tip de fotoepilare poate să conducă la apariţia unui cancer de piele, dacă nu se realizează corespunzător sau sunt utilizate aparate neomologate.

Consultă un medic dermatolog şi optează pentru clinici cu aparatură omologată, pentru a realiza procedura în siguranţă.

Anca Stănilă, Content Writer

Anca a absolvit Facultatea de Sociologie şi Asistenţӑ Socialӑ, cu specializarea în Comunicare şi Opinie Publicӑ. Interesele ei sunt în zona capitalului uman, de la sӑnӑtate şi pânӑ la relațiile sociale pe care indivizii le dezvoltӑ încӑ din copilӑrie. Se ghideazӑ dupӑ principii de viaţӑ sӑnӑtoasӑ şi bunӑstare fizicӑ şi mentalӑ. Colaborează cu Alphega Farmacie din anul 2019, este freelancer, pasionatӑ de scris, cӑlӑtorii, romane filosofice, utopii şi SF. 

Produse
Articole similare
Vara e un miracol daca stii ce sa faci.
Vara e momentul sa te razbuni pe iarna. Razbuna-te pe toti factorii care ti-au lasat pielea uscata,...
Citeste
Mesoterapia, aliatul împotriva stresului
Mesoterapia a fost dezvoltată în anii 50 de medicul francez Dr. Michel Pistor. Obiectivul acestuia c...
Citeste
Gomajul ajuta la regenerarea pielii
Pielea se reinnoieste constant. Celulele moarte de piele au un aspect palid si mat, sunt aspre si ne...
Citeste
Expunerea la soare si protectia solara
Soarele este important pentru sistemul nostru imunitar, pentru formarea vitaminei D si nu in ultimul...
Citeste
Expunerea la soare are si efecte benefice asupra organismului
Expunerea la soare are si efecte benefice asupra organismuluiSoarele este vital pentru existenta omu...
Citeste
5 recomandari anti-stralucire pentru ingrijirea pielii mixte sau grase
E vara si, pentru multe dintre noi, aceasta inseamna piele grasa. Nimic nu e mai neplacut decat o pi...
Citeste
Comandă